En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Intermón: "Europa té molts més recursos i té una actitud inhumana amb els drets humans"

L’acord a què va arribar la setmana passada la Unió Europea i Turquia per retornar a sòl turc els refugiats i migrants que arriben a…

16 març 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
L’acord a què va arribar la setmana passada la Unió Europea i Turquia per retornar a sòl turc els refugiats i migrants que arriben a territori europeu a través de la Frontera Est ha estat criticat durament per moltes entitats que treballen per la solidaritat i la cooperació, perquè "viola totes les convencions de drets humans i la legislació en matèria d'asil".
Per aquest motiu, s’han iniciat diferents recollides de signatures per reclamar al Govern d'Espanya la seva oposició a ratificar aquest acord, en la reunió del Consell Europeu que se celebrarà dijous 17 de març i divendres 18 de març.
Una de les entitats que està demanant la implicació de la ciutadania mitjançant la signatura és Intermón Oxfam. Aquest dimecres hem parlat amb el director de la seva seu a Catalunya, Francesc Mateu: "No sé en què estava pensant qui va redactar aquest acord perquè la única manera de complir-ho és una violació flagrant dels drets humans. Que s'uneixin tots els Estats és molt preocupant", ha començant dient a l'Oriol Casals. 
"Ens indigna i ens resulta absolutament vergonyant", ha afegit Mateu: "Europa té molts més recursos i té una actitud inhumana amb els drets humans". El director d'Intermon ha dit als què tenen por per l'acollida: "Catalunya va rebre l'any passat 90.000 persones immigrants. L'arribada de refugiats són 2000 persones: De veritat pensem que són una amenaça per al nostre sistema? Jo crec que no"
Francesc Mateu ha anunciat en primícia a RàdioEstel que la recollida de signatures havia arribat als 100.000: "Només que un Estat s'hi oposi no tirarà endavant", ha advertit el director de l'ONG a Catalunya. 
Escolta l'entrevista a Francesc Mateu (minut 31)

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció