En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

Intermón: "Europa té molts més recursos i té una actitud inhumana amb els drets humans"

L’acord a què va arribar la setmana passada la Unió Europea i Turquia per retornar a sòl turc els refugiats i migrants que arriben a…

16 març 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
L’acord a què va arribar la setmana passada la Unió Europea i Turquia per retornar a sòl turc els refugiats i migrants que arriben a territori europeu a través de la Frontera Est ha estat criticat durament per moltes entitats que treballen per la solidaritat i la cooperació, perquè "viola totes les convencions de drets humans i la legislació en matèria d'asil".
Per aquest motiu, s’han iniciat diferents recollides de signatures per reclamar al Govern d'Espanya la seva oposició a ratificar aquest acord, en la reunió del Consell Europeu que se celebrarà dijous 17 de març i divendres 18 de març.
Una de les entitats que està demanant la implicació de la ciutadania mitjançant la signatura és Intermón Oxfam. Aquest dimecres hem parlat amb el director de la seva seu a Catalunya, Francesc Mateu: "No sé en què estava pensant qui va redactar aquest acord perquè la única manera de complir-ho és una violació flagrant dels drets humans. Que s'uneixin tots els Estats és molt preocupant", ha començant dient a l'Oriol Casals. 
"Ens indigna i ens resulta absolutament vergonyant", ha afegit Mateu: "Europa té molts més recursos i té una actitud inhumana amb els drets humans". El director d'Intermon ha dit als què tenen por per l'acollida: "Catalunya va rebre l'any passat 90.000 persones immigrants. L'arribada de refugiats són 2000 persones: De veritat pensem que són una amenaça per al nostre sistema? Jo crec que no"
Francesc Mateu ha anunciat en primícia a RàdioEstel que la recollida de signatures havia arribat als 100.000: "Només que un Estat s'hi oposi no tirarà endavant", ha advertit el director de l'ONG a Catalunya. 
Escolta l'entrevista a Francesc Mateu (minut 31)

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció