En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Intermón: "Europa té molts més recursos i té una actitud inhumana amb els drets humans"

L’acord a què va arribar la setmana passada la Unió Europea i Turquia per retornar a sòl turc els refugiats i migrants que arriben a…

16 març 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
L’acord a què va arribar la setmana passada la Unió Europea i Turquia per retornar a sòl turc els refugiats i migrants que arriben a territori europeu a través de la Frontera Est ha estat criticat durament per moltes entitats que treballen per la solidaritat i la cooperació, perquè "viola totes les convencions de drets humans i la legislació en matèria d'asil".
Per aquest motiu, s’han iniciat diferents recollides de signatures per reclamar al Govern d'Espanya la seva oposició a ratificar aquest acord, en la reunió del Consell Europeu que se celebrarà dijous 17 de març i divendres 18 de març.
Una de les entitats que està demanant la implicació de la ciutadania mitjançant la signatura és Intermón Oxfam. Aquest dimecres hem parlat amb el director de la seva seu a Catalunya, Francesc Mateu: "No sé en què estava pensant qui va redactar aquest acord perquè la única manera de complir-ho és una violació flagrant dels drets humans. Que s'uneixin tots els Estats és molt preocupant", ha començant dient a l'Oriol Casals. 
"Ens indigna i ens resulta absolutament vergonyant", ha afegit Mateu: "Europa té molts més recursos i té una actitud inhumana amb els drets humans". El director d'Intermon ha dit als què tenen por per l'acollida: "Catalunya va rebre l'any passat 90.000 persones immigrants. L'arribada de refugiats són 2000 persones: De veritat pensem que són una amenaça per al nostre sistema? Jo crec que no"
Francesc Mateu ha anunciat en primícia a RàdioEstel que la recollida de signatures havia arribat als 100.000: "Només que un Estat s'hi oposi no tirarà endavant", ha advertit el director de l'ONG a Catalunya. 
Escolta l'entrevista a Francesc Mateu (minut 31)

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

exhibició fórmula 1 barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció