En directe

Trotamundos

RÀDIO ESTEL

Intermón: "Europa té molts més recursos i té una actitud inhumana amb els drets humans"

L’acord a què va arribar la setmana passada la Unió Europea i Turquia per retornar a sòl turc els refugiats i migrants que arriben a…

16 març 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
L’acord a què va arribar la setmana passada la Unió Europea i Turquia per retornar a sòl turc els refugiats i migrants que arriben a territori europeu a través de la Frontera Est ha estat criticat durament per moltes entitats que treballen per la solidaritat i la cooperació, perquè "viola totes les convencions de drets humans i la legislació en matèria d'asil".
Per aquest motiu, s’han iniciat diferents recollides de signatures per reclamar al Govern d'Espanya la seva oposició a ratificar aquest acord, en la reunió del Consell Europeu que se celebrarà dijous 17 de març i divendres 18 de març.
Una de les entitats que està demanant la implicació de la ciutadania mitjançant la signatura és Intermón Oxfam. Aquest dimecres hem parlat amb el director de la seva seu a Catalunya, Francesc Mateu: "No sé en què estava pensant qui va redactar aquest acord perquè la única manera de complir-ho és una violació flagrant dels drets humans. Que s'uneixin tots els Estats és molt preocupant", ha començant dient a l'Oriol Casals. 
"Ens indigna i ens resulta absolutament vergonyant", ha afegit Mateu: "Europa té molts més recursos i té una actitud inhumana amb els drets humans". El director d'Intermon ha dit als què tenen por per l'acollida: "Catalunya va rebre l'any passat 90.000 persones immigrants. L'arribada de refugiats són 2000 persones: De veritat pensem que són una amenaça per al nostre sistema? Jo crec que no"
Francesc Mateu ha anunciat en primícia a RàdioEstel que la recollida de signatures havia arribat als 100.000: "Només que un Estat s'hi oposi no tirarà endavant", ha advertit el director de l'ONG a Catalunya. 
Escolta l'entrevista a Francesc Mateu (minut 31)

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció