En directe

La Caravana

SOCIETAT

Irene Pardo (PP) fa "autocrítica perquè s'ha vist la militància real"

La presidenta de Noves Generacions del PP català, Irene Pardo, la periodista Teresa Carreras i el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols han analitzat…

6 juliol 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
La presidenta de Noves Generacions del PP català, Irene Pardo, la periodista Teresa Carreras i el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la primera experiència d'elecció del líder han tingut els populars a través de la seva militància. Pardo ha destacat el fet que "els sis candidats han vingut a Catalunya, i els hem rebut, perquè tots som companys". Igualment ha comentat que ha donat "suport a Pablo Casado, que ha tingut aquí molt bons resultats, el més votat per sobre de Soraya Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal, i a Tarragona fins i tot ha arribat al 60 per cent".

Sols ha destacat que "no està clar qui liderarà el PP, perquè el resultat està molt obert, amb un avantatge de Santamaría sobre Casado que és molt petit". El professor igualment ha dit que "el sistema és bo, amb votació de militants i una segona volta per als compromisaris". Carreras ha assegurat que "sembla que Casado ha obert les portes a integrar Cospedal, cosa que podria acabar de decantar la balança". Teresa Carreras ha qüestionat la democràcia interna en el partit, "que no ha tingut previsió a l'hora de mobilitzar els seus militants, als quals exigien unes quotes que molts no pagaven". La periodista igualment ha destacat que el PP "fa aquest procés per primera vegada i sense experiència".
Sobre el fet que hagin votat tan pocs militants, Irene Pardo ha explicat que "és perquè s'exigia estar al corrent de pagament". Igualment ha aclarit que, "en el PP, a diferència d'altres partits, no és obligatori pagar quota, i aquest procés es va aprovar a principis del 2017, cosa que ha provocat la situació d'ara, en què tot s'ha precipitat per la moció de censura". La presidenta de Noves Generacions s'ha mostrat "autocrítica" amb la seva pròpia formació, perquè "això ha servit per veure la militància real que es té, que no són 60.000 però tampoc 800.000". La dirigent del PP català, en la mateixa línia, ha admès que el seu partit ha començat a fer primàries ente els militants "perquè al final cal adaptar-se als temps nous i perquè abans es parlava de bipartidisme, però ara el ventall de forces polítiques s'ha ampliat".  I encara Irene Pardo ha reconegut, a més, que "la militància, quan veu un partit tan hermètic, arriba a pensar que no és el seu". Finalment ha assegurat que l'objectiu de Pablo Casado "és obrir novament la formació, amb aire fresc".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 6 de juliol.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció