En directe

Fabricació Pròpia

CULTURA

Isabel-Clara Simó:"Cal llegir per poder viure"

Isabel-Clara Simó, ana de les autores modernes més importants de la literatura catalana, ha visitat aquest divendres la Fórmula Estel de Ràdio Estel. Autora valenciana, política…

3 febrer 2017

Mercè Raga

Comparteix
Isabel-Clara Simó, ana de les autores modernes més importants de la literatura catalana, ha visitat aquest divendres la Fórmula Estel de Ràdio Estel. Autora valenciana, política i mare, ha publicat més d'una cinquantena de novel·les i llibres de narracions, entre els quals hi ha 'El gust amarg de la cervesa' i 'La salvatge'. Isabel-Clara Simó és degana de la Institució de les Lletres Catalanes des de finals del 2016. Acaba de rebre el premi d’Honor de les lletres catalanes.
És com una ”obsessió malaltissa” el que sent a l’hora d’escriure. Això l’acompanya durant tot el procés de gestació d’una obra fins al punt que, alguna vegada, ha arribat a perseguir una persona pel carrer perquè se semblava a un personatge seu. D’altra banda, Isabel-Clara Simó també ha afirmat que "ser dona, ser valenciana" li ha permès "guanyar el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes", i ha criticat que la cultura "la dominen 4 persones a Barcelona".
El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes va ser instituït per Òmnium Cultural l'any 1969, i s'atorga "a una persona que, per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans". L’escriptora Isabel Clara-Simó també va formar part del partit polític Solidaritat Catalana per la Independència. 
A la Fórmula Estel, ha parlat sobre el procés politic que viu Catalnya, del qual ha expressat la seva visió: "No acabo de veure quin és el camí per a fer legal i, per tant, exportable, un referèndum o escisió". Sobre la judicialització del procés, ha comentat que "el judici del 9-N són ganes de dir '¡aquí mando yo!', perquè persones que no han fet cap delicte són interrogades i acusades". L’escriptora ha subratllat finalment que "cal llegir per poder pensar i poder sentir, i en definitiva, per poder viure".
Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista a Isabel-Clara Simó 

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció