En directe

Estel Migdia

CULTURA

Isabel-Clara Simó:"Cal llegir per poder viure"

Isabel-Clara Simó, ana de les autores modernes més importants de la literatura catalana, ha visitat aquest divendres la Fórmula Estel de Ràdio Estel. Autora valenciana, política…

3 febrer 2017

Mercè Raga

Comparteix
Isabel-Clara Simó, ana de les autores modernes més importants de la literatura catalana, ha visitat aquest divendres la Fórmula Estel de Ràdio Estel. Autora valenciana, política i mare, ha publicat més d'una cinquantena de novel·les i llibres de narracions, entre els quals hi ha 'El gust amarg de la cervesa' i 'La salvatge'. Isabel-Clara Simó és degana de la Institució de les Lletres Catalanes des de finals del 2016. Acaba de rebre el premi d’Honor de les lletres catalanes.
És com una ”obsessió malaltissa” el que sent a l’hora d’escriure. Això l’acompanya durant tot el procés de gestació d’una obra fins al punt que, alguna vegada, ha arribat a perseguir una persona pel carrer perquè se semblava a un personatge seu. D’altra banda, Isabel-Clara Simó també ha afirmat que "ser dona, ser valenciana" li ha permès "guanyar el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes", i ha criticat que la cultura "la dominen 4 persones a Barcelona".
El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes va ser instituït per Òmnium Cultural l'any 1969, i s'atorga "a una persona que, per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans". L’escriptora Isabel Clara-Simó també va formar part del partit polític Solidaritat Catalana per la Independència. 
A la Fórmula Estel, ha parlat sobre el procés politic que viu Catalnya, del qual ha expressat la seva visió: "No acabo de veure quin és el camí per a fer legal i, per tant, exportable, un referèndum o escisió". Sobre la judicialització del procés, ha comentat que "el judici del 9-N són ganes de dir '¡aquí mando yo!', perquè persones que no han fet cap delicte són interrogades i acusades". L’escriptora ha subratllat finalment que "cal llegir per poder pensar i poder sentir, i en definitiva, per poder viure".
Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista a Isabel-Clara Simó 

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció