En directe

La Missa de cada dia

ACCIÓ SOCIAL

IV Trobada de Càritas Catalunya

ElsCamps Elisis de la ciutat de Lleida han acollit aquest dissabte la IV Trobadade Càritas Catalunya, en què han participat 1.200 voluntaris de totes les…

16 abril 2018

Redacció

Comparteix

ElsCamps Elisis de la ciutat de Lleida han acollit aquest dissabte la IV Trobadade Càritas Catalunya, en què han participat 1.200 voluntaris de totes les deuCàritas diocesanes amb seu Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida, Sant Feliu deLlobregat, Solsona, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Urgell i Vic.  

L’objectiuprincipal de la trobada ha estat aprofundir en el compromís i en la tasca detransformació social que desenvolupen les diverses Càritas de Catalunya, peròsobretot ha servit per agrair la tasca dels voluntaris, als quals l’arquebisbeJaume Pujol ha definit com “aigua per als assedegats”.

Perla seva banda, Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, ha posat demanifest les greus conseqüències socials derivades de la crisi econòmica, i hafet una crida a combatre la injustícia: “Càritas té com a missió denunciar lesdesigualtats i les precarietats, i lluitar contra la marginació per construirnous paradigmes i acompanyar els més necessitats.”

Lesintervencions han finalitzat amb les paraules del Dr. Ramon Prat, professoremèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, que ha desenvolupat la ponènciaEl teu i el meu compromís millora el món.Durant la seva explicació, Prat ha tingut també paraules d’agraïment alsvoluntaris, dels quals ha dit que són “l’expressió actual del “Cos de Crist”,encarnat, mort i ressuscitat, que ens ha donat l’Esperit Sant, del quall’Església n’és un signe i una presència en el món”.

Finalment,per cloure, l’acte, s’ha celebrat una eucaristia presidida pel bisbe de Lleida,Mons. Salvador Giménez i concelebrada pel cardenal arquebisbe de Barcelona,Joan Josep Omella; Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona; Mons. Agustí Cortés,bisbe de Sant Feliu de Llobregat; Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona;Mons. Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell, i Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció