En directe

Laudes

PROGRAMES

Jaume Aymar: "El bisbe Carrera anticipa l'estil del Papa Francesc"

Jordi Breu, president del Memorial Bisbe Joan Carrera, Teresa Biayna, membre de la Junta de l'Associació Cultura, Informació i Cristianisme (CIC), i Jaume Aymar, director de Ràdio…

2 octubre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jordi Breu, president del Memorial Bisbe Joan Carrera, Teresa Biayna, membre de la Junta de l'Associació Cultura, Informació i Cristianisme (CIC), i Jaume Aymar, director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, han repassat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la figura i molts aspectes de la vida i la persona del bisbe Joan Carrera, coincidint amb el 10è aniversari de la seva mort. Aymar ha destacat que Carrera "va anticipar l'estil del Papa Francesc". En aquesta línia, ha destacat que el bisbe "va morir en l'exercici del seu ministeri, fent exercicis espirituals després que no se li hagués acceptat la renúncia". Jordi Breu ha destacat que "era, a més d'una bona persona, un home de gran proximitat, sempre senzill, de tracte afable i al costat dels més necessitats, com a bon pastor i pastor bo". Igualment ha subratllat que "arribava a tots els ambients, el literari, el polític".
Per la seva banda, Teresa Biayna ha recordat moltes vivències amb Joan Carrera, recuperant algunes frases. "Deia que sempre hem de tenir l'esperit crític, sincer i directe, perquè cadascú de nosaltres, segons deia ell, és una part de l'Església, i requereix que tingui una disciplina i un ordre", explicava. També ha comentat una altra frase del prelat: "Hem de tenir obertura de ment, anant contracorrent perquè és positiu, i cal estimular una consciència solidària". Igualment ha reivindicat la defensa que el bisbe Carrera expressava sovint de "tenir amics amb els quals es pugui evolucionar i avançar". Finalment Jordi Breu ha confirmat la intenció que té el Memorial Joan Carrera d'impulsar l'inici d'un procés de beatificació del bisbe Carrera.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 2 d'octubre.
La figura del bisbe Joan Carrera ha estat presentat, en aquesta edició del programa El Mirador, com un exemple cristià de concòrdia, de ponts amb la diversitat de la societat i de comunicació d’un missatge de respecte i de cultura de l’encontre. Tot just  10 anys després de la mort de qui va ser auxiliar de Barcelona, l’Església ofereix a la societat el record d’una persona de gran sensibilitat social i amb gran capacitat de comunicar. Cal destacar també els actes d’homenatge: dijous 27 de setembre al Seminari Conciliar de Barcelona; dissabte 29 al matí, ofrena floral a la seva tomba al Cementiri de Montjuïc; dimecres 3 d’octubre a les 7 de la tarda, Eucaristia a la Catedral de Barcelona presidida pel cardenal Martínez Sistach; i dissabte 6 a les 6 de la tarda, tancament dels actes al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, de Badalona, on hi ha el seu arxiu.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció