En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

SOCIETAT

Jaume Funes exposa que els adolescents no necessiten uns pares espantats, sinó un adult que valori els afectes o els sentiments

Segons el psicòleg i educador, el món digital és molt llaminer, perquè hi ha l'oportunitat de crear un món a mida.

17 novembre 2021

Redacció

Comparteix

Un de cada tres joves està enganxat a internet i a les xarxes socials, el 22% dels joves podria estar patint ciberassetjament i un 42% haurien rebut missatges de contingut eròtic o sexual no desitjat. Són dades que recopila l'informe 'Impacte de la tecnologia en l'adolescència', fet per Unicef amb les respostes de 50.000 estudiants d'ESO de centres públics i privats de les 17comunitats autònomes.

El psicòleg Jaume Funes ha explicat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que aquestes dades ja se les esperaven, però li preocupa la lectura que en fan els adults: "Els adolescents viuen en un món dominat per les tecnologies. Els hi serveix per relacionar-se, per accedir a la informació i per estar connectats entre ells". També ha avisat que l'ús d'internet ha d'amoïnar en el moment que una activitat distorsiona les altres esferes de la vida i s'acaben obsessionant.

Funes aconsella que els adults no donin lliçons, "els adolescents no necessiten uns pares espantats pel contingut que pengen a les xarxes, sinó que volen que l'adult empatitzi i valori els afectes o els sentiments".

Entrevista a Jaume Funes, psicòleg i educador, sobre l'adicció dels joves a les xarxes socials

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció