En directe

Camins

ACTUALITAT

SOCIETAT

Jaume Funes exposa que els adolescents no necessiten uns pares espantats, sinó un adult que valori els afectes o els sentiments

Segons el psicòleg i educador, el món digital és molt llaminer, perquè hi ha l'oportunitat de crear un món a mida.

17 novembre 2021

Redacció

Comparteix

Un de cada tres joves està enganxat a internet i a les xarxes socials, el 22% dels joves podria estar patint ciberassetjament i un 42% haurien rebut missatges de contingut eròtic o sexual no desitjat. Són dades que recopila l'informe 'Impacte de la tecnologia en l'adolescència', fet per Unicef amb les respostes de 50.000 estudiants d'ESO de centres públics i privats de les 17comunitats autònomes.

El psicòleg Jaume Funes ha explicat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que aquestes dades ja se les esperaven, però li preocupa la lectura que en fan els adults: "Els adolescents viuen en un món dominat per les tecnologies. Els hi serveix per relacionar-se, per accedir a la informació i per estar connectats entre ells". També ha avisat que l'ús d'internet ha d'amoïnar en el moment que una activitat distorsiona les altres esferes de la vida i s'acaben obsessionant.

Funes aconsella que els adults no donin lliçons, "els adolescents no necessiten uns pares espantats pel contingut que pengen a les xarxes, sinó que volen que l'adult empatitzi i valori els afectes o els sentiments".

Entrevista a Jaume Funes, psicòleg i educador, sobre l'adicció dels joves a les xarxes socials

0:00 / 0:00

Més actualitat

Prop de la meitat dels autònoms a Catalunya no tenen una protecció adient davant el sistema de cotització

Els autònoms tenen dificultats per arribar a fin de mes

L'Organització d’Autònoms de Catalunya demana que es revisin els trams perquè siguin més justos i puntualitza que cal diferenciar ingressos bruts de resultats nets.

21 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona lamenta que la legislació i els controls actuals impedeixen introduir condicions ètiques a l'hora de construir habitatge social

El gerent d'Habitatge del consistori, Javier Burón, assenyala que és la CNMV la que hauria d'establir mesures més restrictives.

20 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona i l'AMB faran pisos amb empreses lligades a embargaments bancaris a Espanya i finançament d'assentaments a la Cisjordània ocupada

Habitatge Metrópolis Barcelona

4.500 habitatges de lloguer social que l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona volen construir es realitzaran amb una unió d’empreses on participa, entre d’altres, un fons d’inversió que ha finançat els assentaments d’extremistes jueus a Cisjordània. Aquesta unió d’empreses, on també participa una entitat vinculada al Banco Santander, va adquirir en el seu moment milers de pisos embargats per bancs.

20 gener 2022

Redacció