En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Jaume Padrós: “Aquest Nadal no tradicional té més sentit que mai”

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha assegurat aquest divendres a Radio Estel que “les xifres no són bones”. Les dades…

4 desembre 2020

Comparteix
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha assegurat aquest divendres a Radio Estel que “les xifres no són bones”. Les dades publicades dijous indiquen que la velocitat de contagi del Covid-19 es trobava per sobre dels 0,9 punts, per sobre del llindar establert com a condició per passar al segon tram. Per aquest motiu, el govern anunciava que no s'avançarà de tram dilluns, i, per tant, les restriccions es queden com fins ara durant els propers 15 dies. Es manté el confinament municipal el cap de setmana, els centres comercials no podran obrir i els aforament de comerços i activitats no s'ampliaran. Segons Padrós, la decisió del govern català “ha estat valenta i prudent”. En declaracions al programa ‘A primera hora’, ha afegit que “és un acord pensat en equilibri per manternir activa l’economia i protegir la salut”.
Pel que fa a les celebracions nadalenques, Jaume Padrós ha demanat que “no fem trampes per Nadal”. Segons el metge, “el Nadal no és l’objectiu”. En aquest sentit, Padrós ha afirmat que el temps de Nadal, com a creients, hauria de ser una època per “repensar la nostra vida” i  “empatitzar els uns amb els altres”. Per aquest motiu, segons el president del Col·legi de Metges de Barcelona, aquest any “el Nadal s’ha de celebrar i té més sentit que mai, però la celebració tradicional, no”. Segons el dirigent sanitari, “la celebració ha de ser més intima”, i per tant, “s’ha d’apelar a la responsabilitat de cadascú”. 
 
Jaume Padrós també ha dit que “la pandèmia va de responsabilitat i solidaritat”. En relació amb la vacunació del Covid, Padrós ha assegurat que ell es posarà “el primer de la cua de les vacuancions”. “Com a personal sanitari, haurem de donar exemple vacunant-nos. Jo confio en les vacunes”, ha afirmat el president del Col·legi de Metges de Barcelona. Igualment a afegit que “tot apunta que les vacunes són segures” i que “ vacunar és un acte de solidaritat, perquè estem evitant que el virus circuli”. En relació amb aquest tema, Jaume Padrós també ha assegurat que ell, com a sanitari, no pot “obligar ningú a vacunar-se”. També ha dit que “creu que la població catalana estarà a l’alçada del moment”.  
Des del Col·legi de Metges, es demana que no es doni peu als negacionistes que, segons Padrós “contrueixen relats que no són empírics i minen la confiança dels ciutadans”. En un altre moment de l’entrevista, Jaume Padrós ha avisat que “el virus aprofita totes les escletxes” i “estem davant un virus molt contagiós, sobretot amb les persones grans", allà, ha dit Padrós, “es on es troba còmode”. També ha pronosticat que en les properes setmanes el virus pot anar a més, i per això, “ens hem de preparar psicologicament que els propers dies seran dies molt complicats"
En la mateixa edició del programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, també ha intervingut la secretària general del Departament d’Interior, Elisabet Abad, que ha assegurat que la decisió d’ajornar el canvi de fase previst per a dilluns vinent “apel·la al criteri de responsabilitat”. D’altra banda, Abad també ha avisat que “si es vol gaudir d’un Nadal únic, hem de ser prudents”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció