En directe

Fórmula Estel

MEDICINA

Jaume Sellarès: "Estar assegut omplint papers no motiva a cap metge"

El vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona insisteix al programa El Matí a Ràdio Estel que els professionals de la salut reclamen més autonomia i capacitat d’autogestió, sobretot a l’atenció primària

25 gener 2023

Redacció

Comparteix

El Departament de Salut i Metges de Catalunya, el sindicat majoritari, no arriben a cap acord i es manté la vaga dels professionals de la Salut. Reclamen concretar millores salarials i organitzatives.

Cartell a la vaga de metges del 25 de gener de 2023: 'Ho hem donat tot. No hem rebut res'.
Un cartell a la concentració el dia de la vaga de metges, el 25 de gener de 2023. Foto: Sílvia Muñoz

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Sellarès, reclama més autonomia i capacitat d’autogestió pels metges de l’atenció primària. “Són els qui millor coneixen el pacient i saben quin tractament s’ha d’aplicar a un malalt. Si cada pas que fa un metge ho ha de validar un altre professional, això no té cap sentit perquè ralentitza el procés”, ha lamentat Sellarès. En l’entrevista, també ha afegit que les tasques burocràtiques fan perdre molt de temps. “Omplir papers no motiva a cap professional i interromp poder continuar visitant altres pacients”. 

D’altra banda, el també metge de família ha insistit en la qüestió que va impedir que sindicats i departament arribessin a un acord per aturar la vaga: les millores salarials. Sellarès ha explicat que a l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya hi treballen tant metges catalans com francesos que fan la mateixa feina, però que hi ha una diferència salarial molt gran. “El metge francès cobra més del doble que el català” per fer la mateixa tasca, ha sentenciat.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció