En directe

Fórmula Estel

MEDICINA

Jaume Sellarès: "Estar assegut omplint papers no motiva a cap metge"

El vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona insisteix al programa El Matí a Ràdio Estel que els professionals de la salut reclamen més autonomia i capacitat d’autogestió, sobretot a l’atenció primària

25 gener 2023

Redacció

Comparteix

El Departament de Salut i Metges de Catalunya, el sindicat majoritari, no arriben a cap acord i es manté la vaga dels professionals de la Salut. Reclamen concretar millores salarials i organitzatives.

Cartell a la vaga de metges del 25 de gener de 2023: 'Ho hem donat tot. No hem rebut res'.
Un cartell a la concentració el dia de la vaga de metges, el 25 de gener de 2023. Foto: Sílvia Muñoz

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Sellarès, reclama més autonomia i capacitat d’autogestió pels metges de l’atenció primària. “Són els qui millor coneixen el pacient i saben quin tractament s’ha d’aplicar a un malalt. Si cada pas que fa un metge ho ha de validar un altre professional, això no té cap sentit perquè ralentitza el procés”, ha lamentat Sellarès. En l’entrevista, també ha afegit que les tasques burocràtiques fan perdre molt de temps. “Omplir papers no motiva a cap professional i interromp poder continuar visitant altres pacients”. 

D’altra banda, el també metge de família ha insistit en la qüestió que va impedir que sindicats i departament arribessin a un acord per aturar la vaga: les millores salarials. Sellarès ha explicat que a l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya hi treballen tant metges catalans com francesos que fan la mateixa feina, però que hi ha una diferència salarial molt gran. “El metge francès cobra més del doble que el català” per fer la mateixa tasca, ha sentenciat.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció