En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Javi López, del PSC, veu "un joc d'artificis i una maniobra de distracció que Puigdemont es presenti a la investidura"

En una entrevista a Ràdio Estel, el membre de l'executiva del PSC descarta que Salvador Illa es desplaci fins a Brussel·les per reunir-se amb Carles Puigdemont

15 maig 2024

Redacció

Comparteix

Javi López, membre de l'executiva del PSC i candidat socialista per Catalunya a les eleccions europees de 9 de juny, veu "un joc d'artificis i maniobra de distracció que Carles Puigdemont es presenti a la investidura" per ser president de la Generalitat.

Javi López, candidat del PSC a les eleccions europees del 9 de juny | PSC
Javi López, candidat del PSC a les eleccions europees del 9 de juny | PSC

En una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, López creu que el moviment del líder de Junts+ té a veure amb el compromís que va assolir el candidat durant la campanya electoral. "Acceptar que no pot aspirar a la presidència, li portaria haver de prendre altres tipus de decisions", ha explicat. El membre de l'executiva del PSC descarta que Salvador Illa es reuneixi a Brussel·les amb Carles Puigdemont. "Hi ha una comissió negociadora, constituïda dilluns, que parlarà amb els interlocutors de la resta de partits", ha remarcat.

"El tripartit d'esquerres respon al mandat ciutadà"

Preguntat per un dels escenaris possibles, la formació d'un tripartit, López defensa que "respon al mandat ciutadà" i, per tant, és obligació dels líders polítics liderar una nova etapa. "El mandat és clar i el resultat inequívoc". Sobre la posició d'ERC, que va dir que marxaria a l'oposició, el socialista ha manifestat que "fins i tot aquells que volen anar a l'oposició han de formar govern".

"No treballem en un escenari d'entesa amb el PP"

López assegura que el PSC està obert a parlar "amb tothom", excepte amb l'extrema dreta de VOX i Aliança Catana. Ara bé, també ha volgut deixar clar que no hi haurà acords amb el PP. "No treballem en aquest escenari. El PP ha atacat per terra, mar i aire les polítiques que s'han avalat aquest diumenge a les urnes".

Pel que fa a les eleccions europees, Javi López apunta que ara mateix Europa afronta dos grans reptes. D'una banda, l'amenaça real que l'extrema dreta europea tregui uns grans resultats i, de l'altra banda, la necessitat de reinventar el model de benestar europeu.

"Europa afronta dos grans reptes: l'amenaça que l'extrema dreta europea tregui uns grans resultats i la necessitat de reinventar el model de benestar europeu"

Entrevista a Javi López, membre de l'executiva del PSC i candidat socialista per Catalunya a les eleccions europees

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció