En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

COVID

POLÍTICA

SOCIETAT

Javier Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya, no descarta una mobilització als carrers si el govern no avança en la reforma laboral

En una entrevista a Ràdio Estel, el líder sindical opina que no tindria sentit demanar el Certificat Covid als centres de treball

25 octubre 2021

Comparteix
EUROPA PRESS

Davant l'estira-i-arronsa que han protagonitzat els dos socis del govern espanyol per la derogació de l'actual reforma laboral, els sindicats posen pressa i avisen que "si el govern no reverteix la reforma laboral", "abans de finals d'any" sortiran als carrers. Així ho ha anunciat el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

En aquest sentit, Pacheco ha avançat que ja s'ha començat a mobilitzar la gent dins dels sindicats i han començat converses amb entitats socials per si s'hagués d'organitzar una sortida als carrers. Segons Pacheco, l'actual llei està precaritzant la societat i "no es pot esperar més" per donar una resposta als treballadors afectats. "Hi ha gent que té feina i no arriba a final de més", ha avisat.

Amb tot, es mostra "preocupat" per la batalla interna que hi ha dins del govern espanyol. Per exemple, sobre el debat que hi ha per si la reforma s'ha de "derogar" o s'ha de "reformar", Pacheco creu que "els polítics han de deixar de disputar el relat i entomar la responsabilitat de què la gent arribi a final de mes, pugui tenir habitatge i pagar la llum".

Certificat Covid a la feina

Sobre la necessitat d'estendre el certificat Covid als centres de treball, tal com va plantejar Foment del Treball, Javier Pacheco creu que és una mesura que "no té sentit" perquè "topa amb els drets fonamentals". A més, opina que en aquests moments els indicadors de la pandèmia no justifiquen l'adopció d'aquesta mesura i aposta per mesures com les que s'han dut a terme fins ara, com mantenir les distàncies, l'ús obligatori de mascareta i facilitar el teletreball.

En aquesta entrevista a Ràdio Estel, Javier Pacheco ha explicat també que s'està avançant en les converses amb les empreses que volen instal·lar-se a la planta de Nissan a Catalunya. Pacheco confia que abans d'acabar l'any arribin els acords.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció