En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Jo crec que el 'procés' probablement ja s'hagi acabat"

El Parlament va rebutjar la investidura de Jordi Turull, que aquest divendres va al Tribunal Suprem sense ser president. N'hem parlat a l'hora informativa de…

23 març 2018

Comparteix
El Parlament va rebutjar la investidura de Jordi Turull, que aquest divendres va al Tribunal Suprem sense ser president. N'hem parlat a l'hora informativa de la Fórmula Estel amb Marc Pérez, analista polític: “Jo crec que el procés, pròpiament dit, com l'hem viscut en els últims anys, probablement ja s'hagi acabat”.
“El pla es va estroncar a quarts de 5, quan vam saber que la CUP no donava el sí a la investidura de Turull" ha començat dient Marc Pérez. "El Ple quedava desactivitat i perdia tota la seva força i tot el seu sentit. El pla dels partits independentistes era més aviat reactiu enfront l’atac del jutge Llarena. Com que la CUP va desactivar-ho, tot se'n va anar a norris i vam assistir a un debat amb un to bastant funerari”, ha narrat Pérez.
A més, ha afegit l'analista polític, "segons quina sigui la decisió del jutge Llarena, podria ser que demà mateix no es pugui investir el candidat Turull. I entrem en una situació terriblement rocambolesca. Turull podria ser suspès dels seus càrrecs públics. I el president Torrent podria suspendre el Ple". 
Un altre element decisiu, ha avisat Marc Pérez, és els pressupostos de l'Estat: "El govern espanyol vol que hi hagi ja un govern, perquè li va els pressupostos. El PNV no vol aprovar pressupostos mentre a Catalunya estigui aplicat el 155. L’Estat és una bèstia que quan es posa en marxa és molt agressiva, com hem vist".
6a edició del Sopar de Llenties Solidàries
Un sopar a favor del Centre Sant Jaume de Badalona, on es desenvolupen diversos projectes adreçats a infants i joves que viuen situacions de risc social. N'hem parlat amb Grau Ussetti, director de la Fundació Carles Blanch, titular del Centre Sant Jaume: “Van assistir unes 400 persones. És un acte orientat a: explicar a les famílies de l'escola i al personal què és el que fem; explicar experiències d'èxit de joves; i ampliar la base social que ens dóna suport a l'entitat i manté viu els projectes”.
Hem repassat la tasca de l'ONG Proactiva Open Arms i d'altres temes socials a Un món sense fronteres, amb Àngel Miret i Ignasi Miranda.
Pots escoltar la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció