En directe

Tot sardana

RÀDIO ESTEL

"Jo crec que el 'procés' probablement ja s'hagi acabat"

El Parlament va rebutjar la investidura de Jordi Turull, que aquest divendres va al Tribunal Suprem sense ser president. N'hem parlat a l'hora informativa de…

23 març 2018

Comparteix
El Parlament va rebutjar la investidura de Jordi Turull, que aquest divendres va al Tribunal Suprem sense ser president. N'hem parlat a l'hora informativa de la Fórmula Estel amb Marc Pérez, analista polític: “Jo crec que el procés, pròpiament dit, com l'hem viscut en els últims anys, probablement ja s'hagi acabat”.
“El pla es va estroncar a quarts de 5, quan vam saber que la CUP no donava el sí a la investidura de Turull" ha començat dient Marc Pérez. "El Ple quedava desactivitat i perdia tota la seva força i tot el seu sentit. El pla dels partits independentistes era més aviat reactiu enfront l’atac del jutge Llarena. Com que la CUP va desactivar-ho, tot se'n va anar a norris i vam assistir a un debat amb un to bastant funerari”, ha narrat Pérez.
A més, ha afegit l'analista polític, "segons quina sigui la decisió del jutge Llarena, podria ser que demà mateix no es pugui investir el candidat Turull. I entrem en una situació terriblement rocambolesca. Turull podria ser suspès dels seus càrrecs públics. I el president Torrent podria suspendre el Ple". 
Un altre element decisiu, ha avisat Marc Pérez, és els pressupostos de l'Estat: "El govern espanyol vol que hi hagi ja un govern, perquè li va els pressupostos. El PNV no vol aprovar pressupostos mentre a Catalunya estigui aplicat el 155. L’Estat és una bèstia que quan es posa en marxa és molt agressiva, com hem vist".
6a edició del Sopar de Llenties Solidàries
Un sopar a favor del Centre Sant Jaume de Badalona, on es desenvolupen diversos projectes adreçats a infants i joves que viuen situacions de risc social. N'hem parlat amb Grau Ussetti, director de la Fundació Carles Blanch, titular del Centre Sant Jaume: “Van assistir unes 400 persones. És un acte orientat a: explicar a les famílies de l'escola i al personal què és el que fem; explicar experiències d'èxit de joves; i ampliar la base social que ens dóna suport a l'entitat i manté viu els projectes”.
Hem repassat la tasca de l'ONG Proactiva Open Arms i d'altres temes socials a Un món sense fronteres, amb Àngel Miret i Ignasi Miranda.
Pots escoltar la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció