En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

"Jo no estic tancat al sacerdoci de la dona"

El Pare Manel Pousa és sacerdot des de 1975. Actualment és vicari de la parròquia de la Santíssima Trinitat als barris de Verdum i Roquetes…

21 març 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
El Pare Manel Pousa és sacerdot des de 1975. Actualment és vicari de la parròquia de la Santíssima Trinitat als barris de Verdum i Roquetes de Barcelona. Ha creat la Fundació Pare Manel, que treballa amb persones en situació de vulnerabilitat. El 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d'Honor de Barcelona. 
“Em vaig voler fer capellà perquè era la meva manera d’entendre el servei a la comunitat i la meva manera de viure l’Evangeli, i ha significat el que dóna sentit a la meva vida”, ha explicat en una entrevista aquest dimarts a la Fórmula Estel.
La seva tasca social és molt valorada tant per cristians com per no creients. El Pare Manel no veu separació entre fer acció social i evangelitzar: “Hi ha gent, fins i tot companys que valoren molt la feina social, diuen ‘Potser faltaria evangelitzar’. No hi ha una separació entre acció social i evangelitzar: és la meva manera d’evangelitzar. Jo no dic que tothom hagi de fer el mateix, però jo no faig dos moments diferents. Jo no faig una acció social per a després poder batejar”.
El Pare Manel també ha dit que veu bé que les dones també puguin ser preveres, com els homes: “La característica del sacerdot varia segons el temps. Jo no estic tancat al sacerdoci de la dona, ni molt menys. El que passa és que la història és la que hem tingut i la que ens ha portat fins aquí, però no ens hem de quedar aturats. La vida ens va donant mostres de com ha de ser el sacerdoci: ‘Qui vulgui ser el primer, que sigui el servidor de tots’ i això s’encarna en una comunitat cristiana amb diferents funcions, i una no és més important que l’altra”.
Escolta l’entrevista (minut 32)

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció