En directe

La Missa de cada dia

AVUI ÉS FESTA

Joan Capri a Ràdio Estel

Déu vos guard, amics, avui és festa Aquest estiu, cada dia de dilluns a divendres, a les 9 del matí i a les 9 del vespre,…

7 agost 2016

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa

Aquest estiu, cada dia de dilluns a divendres, a les 9 del matí i a les 9 del vespre, podem escoltar TOT CAPRI, els millors monòlegs del gran humorista català Joan Camprubí i Alemany, conegut com a Joan Capri. Sóc un gran admirador d’en Capri. A casa de petit —com a moltes famílies catalanes— ja escoltàvem de bon grat els seus monòlegs. Un dels més celebrats era “El nàufrag” de l’any 1987. En Joan Capri va tenir la genialitat de transformar un esdeveniment tan tràgic com l’enfonsament d’un vaixell, El Rei dels Mars, en un seguit de situacions divertidíssimes. L’humor d’en Capri de vegades era una mica negre i també d’altres colors, però generalment mai no ofenia. En ell s’alternava el seny i la rauxa. Era el prototipus del català empipat, de la persona que se sent sobrepassada per les circumstàncies i, és clar, d’una manera o altra molts ens hi identifiquem. A més,  tot i que han passat cinquanta anys, moltes de les situacions que descriu en Capri són ben actuals: la crisi, la ciutat, les congestions del trànsit, les dificultats econòmiques, les desavinences en el matrimoni… En temps d’autoritarisme polític, als monòlegs del Capri hi havia frases enginyoses que deien sense dir com aquella: “Nosaltres encara hem de veure moltes coses, hem de veure tot plegat com s’acaba tot això…”

La meva àvia, que era cosina germana del Dr. Josep Trueta Raspall, l’eminent traumatòleg, m’explicava que ell i la seva dona, Amèlia Llacuna, estant a l’exili, van rebre un disc del Capri i que van riure tant que fins i tot els queien les llàgrimes. Era l’enyorança del país barrejada amb la gràcia d’un humorista inoblidable.

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció