En directe

Fórmula Estel

ELECCIONS GENERALS

POLÍTICA

Joan Carles Gallego: "L’esquerra no ha de dispersar el vot a les eleccions generals" 

El diputat d’En Comú Podem diu que s’integraran dins de la coalició Sumar, però que a la marca electoral definitiva hi apareixerà la identitat dels comuns a Catalunya

31 maig 2023

Redacció

Comparteix
Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, intervenint al Parlament en el debat sobre els pressupostos

El diputat d’En Comú Podem, Joan Carles Gallego, creu que “l’esquerra no ha de dispersar el vot a les eleccions generals” del pròxim 23 de juliol. En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, Gallego ha detallat que “després de les eleccions municipals d’aquest diumenge hi ha possibilitat de fer molts governs municipals d’esquerres i de progrés, fonamentals per frenar les polítiques de dretes”. Gallego ha insistit que cal reforçar governs progressistes arreu de Catalunya, i ha apuntat que “el que no pot fer Aragonès és recuperar receptes caducades del passat, com un front independentista”

"El que no pot fer Aragonès és recuperar receptes caducades del passat, com un front independentista"

El diputat dels comuns ha detallat que a l’Ajuntament de Barcelona les portes entre Esquerra Republicana i els comuns no estan tancades, i ha reiterat que es pot fer un govern de progrés a la capital catalana amb 24 regidors. Gallego ha afegit que “si Junqueras o Aragonès prefereixen que governi Xavier Trias amb 11 regidors serà la seva responsabilitat”

D’altra banda, el diputat d’En Comú Podem diu que s’integraran dins de la coalició Sumar, però que a la marca electoral definitiva hi apareixerà la identitat dels comuns. “La marca expressarà que confluïm amb Sumar, però evidentment també apareixerem amb la nostra identitat pròpia”. 

Sobre l’avançament de la data de les eleccions generals el 23 de juliol, el diputat Joan Carles Gallego comparteix l’estratègia del president espanyol Pedro Sánchez perquè, “com a resposta electoral, no em sembla malament situar una votació ràpida on la gent pugui acabar de posicionar-se amb relació al govern estatal. Deixar passar massa temps hauria generat una dinàmica de soroll i de confrontacions”, ha conclòs el diputat d’En Comú Podem. 

Escolta tots els detalls del que ha dit del diputat del Parlament a l'entrevista de Pol Marsà.

Entrevista a Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem al Parlament

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

"La pujada de PP i Vox a les eleccions municipals es pot llegir en clau d'eleccions generals"

Resultats de les eleccions municipals de Barcelona del 28 M

Àngels Pont, directora general del GESOP, creu que els resultats d'aquests comicis "han configurat un marc mental diferent per les eleccions generals del desembre"

29 maig 2023

Redacció