En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Joan-Enric Vives: "El pastor es fa en contacte amb la gent"

Joan-Enric Vives, Bisbe de la Seu d’Urgell i co-príncep del Principat d’Andorra, ha avançat la festivitat, aquest dissabte, de la patrona d’Andorra, la Mare de…

7 setembre 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Joan-Enric Vives, Bisbe de la Seu d’Urgell i co-príncep del Principat d’Andorra, ha avançat la festivitat, aquest dissabte, de la patrona d’Andorra, la Mare de Déu de Meritxell, que coincideix amb la festivitat de la Patrona de la Diòcesi d’Urgell, la Mare de Déu de Núria. L’arquebisbe d’Urgell ha repassat els seus 25 anys com a bisbe, la situació de la diòcesi, i el moment polític català.
Joan-Enric Vives ha redudat que és un servidor públic: “Al servei de tothom, i així ho vaig fent fins que el Senyor ho voldrà. No perquè el Papa digui que hem de fer olor d’ovella, sinó perquè el pastor es fa en contacte amb la gent”.
Sobre la celebració de l'11 de setembre, l'arquebisbe Joan-Enric Vives ha afirmat: "Els bisbes hem estat defensors, i com ha de ser, d'aquesta llengua i aquesta cultura que és minoritària a l'Estat espanyol. I això ja està a Pacem in terris i altres documents. L'Església defensa les minories i les majories i els demana que hi hagi una bona relació. Aquest compromís de l'Església a Catalunya amb la llengua, i la seva cultura, amb les persones, i les seves institucions que els representen, és de sempre i ha de ser així (...) I l'11 de setembre és una Diada per festejar-ho això, per veure que hem resistit, que han passat molts segles... Al meu bisbat tenim les Homilies d'Organyà, que tenen 800 anys com a mínim d'aquesta cultura catalana".
A Primera Hora també ha parlat de justicia, i és que el jutjat de Barcelona que porta el cas de l’1-O diu que la policia no podia entrar a les escoles concertades: “Va ser una operació policial desproporcionada, va cometre accions il·legals i va causar lesions a moltes persones. És lògic que no es podia entrar a escoles concertades”, ha conclòs Eduard Ibáñez, advocat i director de Justícia i Pau a Barcelona. 
També d’Estats Units, i és que el diari The New York Times ha decidit publicar en el seu editorial una carta anònima d'algú que s'identifica com un dels alts funcionaris del gabinet Trump a la Casa Blanca. "Trump diu que té un allau de problemes. No serà ell mateix el problema?", s'ha preguntat el periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional Catalunya, Salvador Aragonès.


Pots escoltar A Primera Hora (8am / 9am / 9:30-final entrevista)

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció