En directe

La Caravana

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

Joan Herrera creu que el decret de renovables del govern català "és insuficient"

L'exlíder d'ICV i actual director de l'Àrea d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, denuncia incompliments en les compensacions ambientals al delta del Llobregat que han comportat l'obertura d'un expedient a l'Estat Espanyol.

26 octubre 2021

Comparteix

Aquest dimarts, el consell executiu ha de tirar endavant el decret de renovables per impulsar l'energia eòlica al país. Per a Joan Herrera, director de l'Àrea d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat i exlíder d'Iniciativa per Catalunya-Els Verds, aquest decret "és positiu" però el veu "insuficient" perquè, al seu parer, "podria anar més enllà". Ho ha dit aquest dimarts durant una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Sobre els espais on s'han d'ubicar les infraestructures que generin aquesta energia renovable, Herrera creu que hi ha llocs "al nord de Catalunya" que reuneixen les condicions necessàries per construir parcs eòlics o fotovoltaics i que encara no han estat explorats. El repartiment d'aquestes infraestructures ajudaria a evitar la negativa d'algunes zones, com el Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre, a acollir-les en el seu territori. Per això, segons Herrera, el que cal és assegurar que la instal·lació d'aquests parcs generadors d'energia "tinguin un retorn en el territori", que moltes vegades "no està garantit perquè al darrere hi ha grans grups inversors", ha dit Herrera. Per això creu que "és urgent" posar les condicions per aquests retorns.

Joan Herrera, que actualment és director de l'Àrea d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat ha denunciat els incompliments dels compromisos que marcava la Declaració d'Impacte Ambiental de l'any 2002, quan es va fer la darrera ampliació de l'Aeroport del Prat. Aquests incompliments han comportat la degradació dels aqüífers i la pèrdua del 60% de les aus. Sobre això, Herrera ha explicat que la Comissió Europea ha obert un expedient a Espanya per la degradació del delta i ha demanat que "es compleixi amb les compensacions establertes i que es faci una auditoria ambiental per establir mesures que garanteixin la recuperació de l'espai".

"Demanem que es compleixi amb les compensacions establertes i que es faci una auditoria ambiental per establir mesures que garanteixin la recuperació de l'espai"

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció