En directe

Fabricació pròpia

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

Joan Herrera creu que el decret de renovables del govern català "és insuficient"

L'exlíder d'ICV i actual director de l'Àrea d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, denuncia incompliments en les compensacions ambientals al delta del Llobregat que han comportat l'obertura d'un expedient a l'Estat Espanyol.

26 octubre 2021

Comparteix

Aquest dimarts, el consell executiu ha de tirar endavant el decret de renovables per impulsar l'energia eòlica al país. Per a Joan Herrera, director de l'Àrea d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat i exlíder d'Iniciativa per Catalunya-Els Verds, aquest decret "és positiu" però el veu "insuficient" perquè, al seu parer, "podria anar més enllà". Ho ha dit aquest dimarts durant una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'.

Sobre els espais on s'han d'ubicar les infraestructures que generin aquesta energia renovable, Herrera creu que hi ha llocs "al nord de Catalunya" que reuneixen les condicions necessàries per construir parcs eòlics o fotovoltaics i que encara no han estat explorats. El repartiment d'aquestes infraestructures ajudaria a evitar la negativa d'algunes zones, com el Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre, a acollir-les en el seu territori. Per això, segons Herrera, el que cal és assegurar que la instal·lació d'aquests parcs generadors d'energia "tinguin un retorn en el territori", que moltes vegades "no està garantit perquè al darrere hi ha grans grups inversors", ha dit Herrera. Per això creu que "és urgent" posar les condicions per aquests retorns.

Joan Herrera, que actualment és director de l'Àrea d'Acció Ambiental i Energia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat ha denunciat els incompliments dels compromisos que marcava la Declaració d'Impacte Ambiental de l'any 2002, quan es va fer la darrera ampliació de l'Aeroport del Prat. Aquests incompliments han comportat la degradació dels aqüífers i la pèrdua del 60% de les aus. Sobre això, Herrera ha explicat que la Comissió Europea ha obert un expedient a Espanya per la degradació del delta i ha demanat que "es compleixi amb les compensacions establertes i que es faci una auditoria ambiental per establir mesures que garanteixin la recuperació de l'espai".

"Demanem que es compleixi amb les compensacions establertes i que es faci una auditoria ambiental per establir mesures que garanteixin la recuperació de l'espai"

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció