En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Joan Josep Omella diu que, com a arquebisbe de Barcelona, vol "escoltar i caminar al costat de tothom, en actitud d'amor"

El nou arquebisbe de Barcelona preconitzat, Joan Josep Omella, ha assegurat aquest divendres, en una entrevista a Ràdio Estel, que vindrà a Barcelona sobretot a…

6 novembre 2015

Redacció

Comparteix
El nou arquebisbe de Barcelona preconitzat, Joan Josep Omella, ha assegurat aquest divendres, en una entrevista a Ràdio Estel, que vindrà a Barcelona sobretot a estimar un poble amb el qual se sent ja molt proper. "L'Església és poble de Déu, no pas el bisbe que mana, sinó caminar junts". En aquesta línia, ha definit la seva nova missió pastoral com un servei humil en què "tot passa per l'escolta de la voluntat de Déu". Omella ha recordat que "tots hem de tenir actitud d'escolans, no de mestres, i hem d'escoltar molt l'Esperit Sant".
Omella, nascut a la franja aragonesa de la província de Terol, ha comentat que el fet de no haver nascut a Catalunya no ha de ser cap obstacle, tot i que comprèn que a tothom agradi que el pastor sigui de la terra o de la diòcesi. "Els qui recelen de que no sigui català, d'entrada, tenen raó. Els d'Aragó diuen sempre que els agradaria un bisbe aragonès, els d'Andalusia, andalús, però al final, hi ha una sintonia, una actitut d'amor", ha explicat. En aquesta línia, el nou arquebisbe de Barcelona preconitzat ha dit que tant els aragonesos com els catalans són mútuament molt acollidors: "Molta gent del meu poble viu a Catalunya i està molt bé. Vull viure i caminar al costat de tothom, tots junts, en una veritable actitud d'amor".
Joan Josep Omella ha assegurat també que arriba a Barcelona amb el desig de pujar a un tren en marxa. "Jo obriré molt els ulls i les orelles. Aniré a poc a poc caminant, perquè no tinc cap principi d'entrada per reformar res". Això sí, ha reconegut que sent "una mica de por d'anar a Barcelona, combinada amb alegria, i lògicament de tristesa pel fet de deixar la Rioja, sempre amb dubtes davant la possibilitat d'encertar o no encertar".

Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista a Joan Josep Omella.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció