En directe

Trotamundos

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

Joan-Josep Omella ofereix ajuda, com a arquebisbe de Barcelona, per a "la concòrdia i el diàleg" en la política

L'arquebisbe electe de Barcelona, Joan-Josep Omella, ha assegurat aquest dimarts que assumeix la seva nova responsabilitat a l'arxidiòcesi "content i alhora amb una mica de…

22 desembre 2015

Redacció

Comparteix
L'arquebisbe electe de Barcelona, Joan-Josep Omella, ha assegurat aquest dimarts que assumeix la seva nova responsabilitat a l'arxidiòcesi "content i alhora amb una mica de respecte i por, però sempre des d'una gran confiança, perquè el treball és de Déu i de la gent que ja hi és, començant pels vicaris, sacerdots, delegats i laics i laiques". Omella, que començarà el ministeri episcopal a Barcelona aquest dissabte a les 11.30 a la catedral (en directe per Ràdio Estel), ha anunciat que visitarà "les obres i els treballs socials i caritatius de l'arxidiòcesi a les tardes, per treballar al costat dels qui fan bé als altres i lluiten contra la pobresa i les desigualtats". També ha dit que vol "també conèixer les parròquies, els i els seus col·laboradors un per un, tot això en els primers mesos d'estada en la nova responsabilitat"
Omella ha dit que el fet que li diguin que és de l'estil del Papa francesc li fa riure. "Jo dic, com Joan Baptista, que no puc ni deslligar-li les sabates; no li arribo ni al turmell", ha assegurat. També en relació amb això, el nou prelat ha dit que, sempre que pugui, viatjarà "en metro o en autobús, amb senzillesa i normalitat o conduint el propi vehicle, anant a comprar a una botiga...". A partir de la seva experiència de 20 anys com a rector de poble, s'ha definit com "un home rural, de poble petit", tot i que ha aclarit que, a partir de la seva experiència, vol seguir adaptant-se a la dinàmica d'una gran ciutat com Barcelona.
El nou pastor de Barcelona ha assegurat, sobre la situació política de Catalunya que "no s'ha de tenir por". Ha afegit que vol ser "un instrument de concòrdia al servei d'un lloc de diàleg", i que se sentiria "molt content d'ajudar a solucionar els conflictes polítics que ara hi ha, com un ciutadà més, sense privilegis, treballant pel bé de tots". En aquesta línia, s'ha posat "a disposició de l'alcaldessa de Barcelona, del president de la Generalitat i de totes les autoritats pel bé comú".
De la seva experiència de missioner, un any a l'antic Zaire, Joan-Josep Omella ha destacat el fet que li va donar "la possibilitat d'adreçar-se a persones no creients o no cristianes, cosa que ensenya molt". Amb els Pares Blancs, als quals va estar vinculat, va aprendre a tenir, segons ha dit, més obertura "a les diverses nacionalitats i les sensibilitats, cosa que obre el cor i fa un gran bé perquè situa la persona d'una altra manera davant la situació social que toca viure avui dia".
El nou arquebisbe de Barcelona ha comentat, d'altra banda, el seu lema episcopal: "Per l'entranyable misericòrdia del nostre Déu". Omella ha comentat que "és una dimensió de Déu" que portava "dins el cor, i ara providencialment marca l'inici del ministeri a Barcelona coincidint amb l'Any de la Misericòrdia". Pel que fa a les relacions amb els diocesans de Barcelona, ha mostrat la seva confiança que "siguin bones, amb enriquiment mutu i amb comprensió i misericòrdia".
Finalment, de la celebració d'inici del ministeri episcopal, Joan-Josep Omella ha subratllat els moments en què es produirà  "més contacte fraternal de fons entre tots, especialment els diocesans de Barcelona". A partir d'aquí, el nou pastor ha recordat que sempre ha volgut "treballar en equip, des de l'experiència a Saragossa fins ara, perquè les diòcesis, també Barcelona, estan sempre en marxa i les persones que hi són ja porten temps treballant". En aquest sentit, ha conclòs que vol "caminar amb la gent, interrogar-la i ser interrogat i compartir".
Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista a Joan-Josep Omella.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció