En directe

Estel Migdia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Joan Pera, el GTER, les benedictines de Girona i Mn. Aragonès, noves Creus de Sant Jordi de la Generalitat

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels…

15 abril 2015

Redacció

Comparteix

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya. Entre elles, destaca la concessió d'aquest reconeixement, dintre de l'àmbit religiós, al Grup de Treball Estable de Religions (GTER), a la comunitat benedictina de Sant Daniel de Girona i a Mn. Josep M. Aragonès Rebollar, capellà de Torrelavit. També li ha estat atorgada la Creu de Sant Jordi a Joan Pera, bon amic de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, cristià compromès i actiu, i "un dels actors de teatre, cinema i televisió més populars en el món de l’espectacle a Catalunya des d’un sentit de l’humor genuí".
 
La Generalitat ha valorat que el GTER, que justament celebra el seu desè aniversari, ha estat una "entitat pionera a la península Ibèrica i de referència a Europa en el seu àmbit". L’integren "representants de diverses confessions que fan del diàleg interreligiós una base de convivència, de pedagogia i d’acció des de la pau, l’harmonia entre les creences i la col·laboració per contribuir a un món humanament més respectuós, culturalment més plural i socialment més inclusiu".

Pel que fa a la comunitat de monges benedictines del monestir de Sant Daniel, s'ha aprofitat la celebració del mil·lenari d’aquest cenobi per concedir aquest guardó. El monestir va ser creat a partir de la venda de l’alou de Sant Daniel a la comtessa Ermessenda i el seu espòs, el comte Ramon Borrell. "La seva comunitat, l’única benedictina femenina de Catalunya que resideix al mateix lloc on va néixer -assenyala el comunicat de la Generalitat-, està integrada actualment per set monges que compten amb un ampli suport social i promouen el paper del monestir com a referent de patrimoni i impulsor de cultura."

Finalment, dintre de l'àmbit religiós, el Govern de la Generalitat ha volgut també reconèixer públicament la tasca de Mn. Josep M. Aragonès Rebollar, "en reconeixement al seu compromís cívic i a una activitat espiritual exercida com a representant d’un cristianisme obert, acollidor i arrelat a Catalunya". "L’activisme cultural que el distingeix -afegeixen- ha contribuït valuosament a la dinamització del municipi de Torrelavit i del Penedès amb diverses iniciatives, moltes d’elles adreçades a infants i joves."

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció