En directe

Laudes

FÓRMULA ESTEL

Joan Salicrú: "La televisió tendeix a reproduir un sol sistema de valors"

Aquest dimarts a la Fórmula Estel hem parlat de l’edició de Novembre de Valors, una revista editada des del voluntariat per l’Associació Cultural Valors. El seu…

15 novembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimarts a la Fórmula Estel hem parlat de l’edició de Novembre de Valors, una revista editada des del voluntariat per l’Associació Cultural Valors. El seu codirector, Joan Salicrú, ha explicat que el monogràfic d'aquest número està dedicat a la televisió amb motiu del Dia Mundial de la televisió, que es celebra aquest divendres 18 de novembre
La televisió reprodueix els valors de la societat? El periodista Joan Salicrú no ho veu així: "La televisió tendeix a reproduir un sol sistema de valors, fins i tot a les televisions públiques, no només a les televisions privades. El perill és que, en comptes de ser un mirall de les diferents visions de la societat en termes de valors, la televisió només estaria reproduint un discurs dominant”.
La televisió, sosté Salicrú, mai no és neutra: ni en els programes informatius, ni en els d’entreniment, ni en els divulgatius… Els espanyols mirem una mitjana de quatre hores al dia la televisió, i cada vegada consumim més, sigui per la ‘tele’, per l’ordinador, el mòbil o la tauleta. El co-director de la revista Valors ha arribat a la conclusió que tolerem que la televisió no sigui un reflex de la societat: “Amb la reflexió que la gent és conscient d’això. Hi ha una primacia de valors vinculats al sistema de mercat, a relacions fugaces… hi ha un cert dèficit que cal ser-ne consicents”.
Joan Salicrú també ha anunciat els actes al Palau Macaya dins del cicle Ciutats Més Humanes, i les Conclusions del Pla Nacional de Valors, després de 5 anys, presentadores al Born Centre Cultural: “L’esperit d’aquest pla seguirà des d’una entitat privada, la Plataforma País Conscient, i això és un cert èxit per part dels seus promotors”, ha assegurat Salicrú.
Escolta l’entrevista (minut 30)

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció