En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Joan Vaqué (Palmes Viaplana): “Treballem tot l’any per al dia de Rams

La família Viaplana es dedica a l’ofici de la confecció i trenat de la palma blanca des de fa més de quatre generacions. El pioner…

3 abril 2020

Comparteix
La família Viaplana es dedica a l’ofici de la confecció i trenat de la palma blanca des de fa més de quatre generacions. El pioner en l'aprenentatge de la tècnica va ser Vicenç Viaplana Guitart, nascut a finals del segle XIX a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). “Treballem tot l’any per al dia de Rams”, ha explicat aquest divendres, a Ràdio Estel, el propietari de la botiga Palmes Viaplana, Jordi Vaqué. El palmaire ha assegurat que “estan preparades 70.000  palmes per vendre”, i ha dit que “hi han invertit molt de temps i diners”.
Aquesta iniciativa s’ha creat, segons ha explicat Jordi Vaqué a Ràdio Estel, a partir de la demanda de moltes persones. “Ens trucava gent per saber com beneiríem les palmes”. Segons ha explicat el propietari de la botiga online, “una senyora va proposar aquesta possibilitat i després es va parlar amb el capellà del poble, Mossèn Emilio”. Vaqué ha dit que aquesta proposta “reconfortarà molta gent que podrà tenir la palma i seguir la missa per la televisió o la ràdio”. De fet, segons ha dit Jordi Vaqué “ tenim un vídeo penjat a Youtube de quan va venir el mossèn a beneir les palmes”. Es pot trobar a la web de www.palmesviaplana.com una botiga online. “L’únic que hem d’aclarir és que el servei de distribució és més complicat aquests dies”, ha explicat Jordi Vaqué. 
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ (minut 20)

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció