En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

Joan Vaqué (Palmes Viaplana): “Treballem tot l’any per al dia de Rams

La família Viaplana es dedica a l’ofici de la confecció i trenat de la palma blanca des de fa més de quatre generacions. El pioner…

3 abril 2020

Comparteix
La família Viaplana es dedica a l’ofici de la confecció i trenat de la palma blanca des de fa més de quatre generacions. El pioner en l'aprenentatge de la tècnica va ser Vicenç Viaplana Guitart, nascut a finals del segle XIX a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). “Treballem tot l’any per al dia de Rams”, ha explicat aquest divendres, a Ràdio Estel, el propietari de la botiga Palmes Viaplana, Jordi Vaqué. El palmaire ha assegurat que “estan preparades 70.000  palmes per vendre”, i ha dit que “hi han invertit molt de temps i diners”.
Aquesta iniciativa s’ha creat, segons ha explicat Jordi Vaqué a Ràdio Estel, a partir de la demanda de moltes persones. “Ens trucava gent per saber com beneiríem les palmes”. Segons ha explicat el propietari de la botiga online, “una senyora va proposar aquesta possibilitat i després es va parlar amb el capellà del poble, Mossèn Emilio”. Vaqué ha dit que aquesta proposta “reconfortarà molta gent que podrà tenir la palma i seguir la missa per la televisió o la ràdio”. De fet, segons ha dit Jordi Vaqué “ tenim un vídeo penjat a Youtube de quan va venir el mossèn a beneir les palmes”. Es pot trobar a la web de www.palmesviaplana.com una botiga online. “L’únic que hem d’aclarir és que el servei de distribució és més complicat aquests dies”, ha explicat Jordi Vaqué. 
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ (minut 20)

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció