En directe

X Trobada mundial de les famílies

RÀDIO ESTEL

Joan Vaqué (Palmes Viaplana): “Treballem tot l’any per al dia de Rams

La família Viaplana es dedica a l’ofici de la confecció i trenat de la palma blanca des de fa més de quatre generacions. El pioner…

3 abril 2020

Comparteix
La família Viaplana es dedica a l’ofici de la confecció i trenat de la palma blanca des de fa més de quatre generacions. El pioner en l'aprenentatge de la tècnica va ser Vicenç Viaplana Guitart, nascut a finals del segle XIX a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). “Treballem tot l’any per al dia de Rams”, ha explicat aquest divendres, a Ràdio Estel, el propietari de la botiga Palmes Viaplana, Jordi Vaqué. El palmaire ha assegurat que “estan preparades 70.000  palmes per vendre”, i ha dit que “hi han invertit molt de temps i diners”.
Aquesta iniciativa s’ha creat, segons ha explicat Jordi Vaqué a Ràdio Estel, a partir de la demanda de moltes persones. “Ens trucava gent per saber com beneiríem les palmes”. Segons ha explicat el propietari de la botiga online, “una senyora va proposar aquesta possibilitat i després es va parlar amb el capellà del poble, Mossèn Emilio”. Vaqué ha dit que aquesta proposta “reconfortarà molta gent que podrà tenir la palma i seguir la missa per la televisió o la ràdio”. De fet, segons ha dit Jordi Vaqué “ tenim un vídeo penjat a Youtube de quan va venir el mossèn a beneir les palmes”. Es pot trobar a la web de www.palmesviaplana.com una botiga online. “L’únic que hem d’aclarir és que el servei de distribució és més complicat aquests dies”, ha explicat Jordi Vaqué. 
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ (minut 20)

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció