En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Joana Ortega, sobre la renúncia de Mas: "És un altre acte de generositat”

Joana Ortega, vicepresidenta durant el govern d'Artur Mas, ha descrit a la Fórmula Estel la marxa de Mas de la presidència del PDeCAT com “un…

10 gener 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Joana Ortega, vicepresidenta durant el govern d'Artur Mas, ha descrit a la Fórmula Estel la marxa de Mas de la presidència del PDeCAT com “un altre acte de generositat” que “és molt difícil de trobar en política”, i que “posa de manifest els costos de la realitat política que avui viu el nostre país". 
 
Joana Ortega ha recordat que el Tribunal de Comptes ha embargat el domicili d'Artur Mas i els immobles d’ella i dels exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau, condemnats per l'organització del 9N, i que tots estan inhabilitats: “En el cas del president Mas, a més a més, el calendari judicial encara és més gran, perquè està investigat i imputat per un fets de quan ella no era president. Per tant jo també hi veig una voluntat expressa per part del govern de l'Estat d’intentar de totes totes que el president Mas no pugui continuar fent política”
Ortega, psicòloga i actualment presidenta d’ET Consulting, ha expressat que tant ella com Mas comparteixen “aquesta sensació de trobar-se perseguit, per haver dut a terme una acció [el 9N], que, com a govern legítim, combregues, i que creus que és la missió de la política, escoltar la gent i poder-los demanar la seva opinió, es viu de manera complicada".
 
L'exvicepresidenta, Joana Ortega, ha parlat també dels costos personals d’haver organitzat la consulta del 9 de novembre del 2014: "Els meus fills em demanen que no torni a la política perquè tenen por”, i ha raonat: “A mi encara em sap més greu [que Mas abandoni la presidència del PDECat] perquè sé que els costos personals encara són més grans”.
Recupera l'entrevista a Joan Ortega (minut 25)

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció