En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Jordi López Camps, exalt càrrec socialista, atribueix la situació del PSC a "la perversió del sistema polític actual"

Jordi López Camps, que va ser militant del Partit dels Socialistes de Catalunya i que acaba d’anunciar la seva baixa, ha dit aquest dilluns al…

20 gener 2014

Redacció

Comparteix

Jordi López Camps, que va ser militant del Partit dels Socialistes de Catalunya i que acaba d’anunciar la seva baixa, ha dit aquest dilluns al matí que el problema del PSC és “més de perversió del sistema polític actual que no pas de diferències internes”. En el Mirador de l’actualitat del programa El primer cafè de Ràdio Estel, López Camps ha dit que “no pot ser que, quan un diputat vota diferent del que marca el grup parlamentari, se li exigeixi que deixi l’escó, com si fos propietat del partit”.

Per la seva banda, la viceprimera secretària de les Joventuts Socialistes, Arantxa Calvera, ha recordat que “votar dijous passat contra la petició de cessió de competències per a la consulta es va decidir per a una àmplia majoria en una reunió on hi havia més de 400 persones”. Arantxa Calvera també ha dit que “hi ha un marcatge excessiu als posicionaments del PSC”, i que “sembla que només se li exigeixi a aquest partit una posició única, quan les altres forces polítiques també mostren diferències, com passa amb el conjunt de la societat”.

I Núria Gispert, que va ser dirigent i regidora socialista a l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat “la feina aglutinadora que van fer moltes persones a finals dels anys 70 per integrar diferents sensibilitats en una única força política”. En aquesta línia, després d'esmentar els noms de Joan Reventós i Raimon Obiols com els grans artífexs de la unificació, ha qualificat el PSC de formació “imprescindible en la política catalana actual i futura”.

Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, que van donar suport a Convergència i Unió, Esquerra i Iniciativa en la proposta de demanar al Congrés la cessió de competències per convocar referèndums, de moment no afluixen. Tots tres tenien fins a aquest dilluns per lliurar l’acta de diputat, com els havia demanat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, però ja han dit que no pensen fer-ho.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció