En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Jordi Palou-Loverdos: "M'alegro que s'hagi retirat l’estàtua perquè la provocació era tal que no s'aconseguia l'objectiu"

Aquest divendres a La Tria de Notícies de la Fórmula Estel, l’advocat i mediador internacional Jordi Palou-Loverdos, ha parlat de la retirada de l'estàtua de…

21 octubre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest divendres a La Tria de Notícies de la Fórmula Estel, l’advocat i mediador internacional Jordi Palou-Loverdos, ha parlat de la retirada de l'estàtua de Franco de l’esplanada del Born Centre Cultural després que tres joves l'hagin tirat a terra: "M'alegro que s'hagi retirat aquesta estàtua perquè la provocació era tal que no s'aconseguia l'objectiu que es volia". 
L'estàtua, plena de pintades, ha quedat trencada i dividida en dues parts. Portava des de dilluns amb motiu de l'exposició Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà. Palou-Loverdos també ha defensat: "Quan parlem de polítiques públiques de memòria, o estan molt ben pensades o poden aconseguir l'efecte contrari". 
L’advocat Jordi Palou-Loverdos ha centrat la seva Tria en el Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i de la repressió del Franquisme: “Al setembre de l’any passat la Generalitat va decidir per l’any 2015, coincidint amb el 75 aniversari de l’afussellament del president Companys, declarar i commemorar aquest Dia Nacional de la Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura franquista. Però només es va celebrar el 2015. La notícia és que el Govern va decidir la setmana passada declarar i commemorar aquest Dia Nacional de forma permanent tots els 15 d’octubre”
Això va lligat, ha dit Palou-Loverdos, amb l’inici de la tramitació al Parlament d’una iniciativa adreçada a l’anul·lació dels judicis franquistes de més de 80.000 persones, amb més de 3000 executats. "Tot això té referències i arrels en el què en un temps passat es van viure situacions violentes extremes en aquest país i que malauradament tenen connexió amb el que veiem a la televisió arreu. I per tant, que s’assumeixi aquest passat, que la traiem a la llum de forma integradora, pacífica, harmònica, jo crec que és importantíssim".
El mediador internacional ha indicat el valor d’aquest tipus de reparacions: “En última instància, el que té sentit de tot això és que d’alguna manera queda impregnat en el dia a dia de com resoldre les situacions conflictives que ens trobem al llarg de la vida”
Escolta La Tria de Notícies (minut 14)

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció