En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Jordi Roch, responsable de la Schubertíada de Vilabertran, diu que "la música en la intimitat" és la base del festival

La Shubertíada de Vilabertran arriba a una nova edició. Jordi Roch, president de la Confederació de Joventuts Musicals i director artístic de l'Associació Franz Schubert,…

16 juny 2015

Redacció

Comparteix
La Shubertíada de Vilabertran arriba a una nova edició. Jordi Roch, president de la Confederació de Joventuts Musicals i director artístic de l'Associació Franz Schubert, ha presentat aquest dimarts les principals novetats d'aquest any en una entrevista a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel. Les Shubertíades, originàriament reunions d'amics que són seguidors de Franz Schubert, han viscut un procés de gran consolidació els últims anys a Vilabertran. Aquesta localitat de l'Alt Empordà, acull aquest any, del 20 al 29 d'agost, diverses actuacions amb Schubert i la música clàssica com a protagonistes. 
"Les schubertíades són una evocació de les reunions al voltant de Franz Schubert, en un país dominat per una dictadura semblant a la de Franco amb l'objectiu que la gent s'informés sobre temes de cultura musical, ja que en l'època no hi havia accés a aquests àmbits", ha explicat Roch. També ha recordat que "hi ha documents que acrediten l'existència de reunions al voltant de la música, unes activitats en forma de petits festivals que s'han estès per tot el món, sobretot a Europa, però també a fora, per exemple a Boston".
El director artístic ha explicat que "l'aspecte diferenciador de les Schubertíades és la música en la intimitat, perquè els assistents tenen els artistes a prop, alhora que inclouen també altres autors". En aquesta línia, ha recordat que "hi ha una sèrie d'artistes molt fidels".  Jordi Roch ha revelat també que, "com a gran novetat, hi haurà el dissabte 22 i el 23 d'agost unes matinals amb suites de Bach per a violoncel, cosa que permet seguir el festival de manera continuada, sense interrupcions, perquè hi haurà concert cada dia i, alguns dies, dos". La mezzosoprano Sarah Conoly, la soprano Dorothea Roshman i el baríton Luca Pisaroni són algunes de les veus que es podran sentir en viu per primera vegada a la Schubertiada de Vilabertran.
Jordi Roch ha comentat, d'altra banda, que "Shubert va viure pocs anys, però va aprofitar molt bé el temps amb una producció extraordinària". Del músic germànic, el president de la Confederació de Joventuts Musicals ha destacat que "va ser el gran transformador de la cançó poètica, perquè era un enamorat de la poesia". I pel que fa a l'evolució del certamen altempordanès, ha assegurat que, "des que van començar les Schubertiades, la promoció d'aquesta música ha anat a més". El Quartet Casals, "considerat el millor del món" segons Roch, és un exemple de la llista de grups catalans que se sumen a la festa. Per reservar entrades, es pot entrar en el web de la Schubertíada.
Es pot escoltar aquí (minut 32'00") tota l'entrevista a Jordi Roch.

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció