En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra defensa la memòria històrica en una interessant investigació novel·lada: 'Tres dies d'agost'

Tres dies d'agost és el títol d'una novel·la policíaca i històrica publicada per Rosa dels Vents. El seu autor, Jordi Sierra i Fabra, presenta l'inspector…

12 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Tres dies d'agost és el títol d'una novel·la policíaca i històrica publicada per Rosa dels Vents. El seu autor, Jordi Sierra i Fabra, presenta l'inspector Miquel Mascarell, que es troba davant la difícil tasca de resoldre, l'any 1950, un crim comès en un bombardeig sobre Barcelona el 1938. En una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, Sierra i Fabra ha explicat aquest dimarts que "aquesta és la setena novel·la amb l'inspector Mascarell com a protagonista". Després de les coses que li passen, l'escriptor barceloní ha destacat que "l'obra serveix per fer memòria històrica sobre uns fets que es van produir a la cruïlla entre els carrers Balmes i Gran Via", alhora que ha afegit que "la investigació de Mascarell es posa en marxa sota l'amenaça de mort contra la seva dona, Patro, amb qui s'havia casat durant els anys de la postguerra".
Sierra i Fabra ha aclarit que "el debat sobre la revisió dels crims o les matances de la guerra civil i del franquisme sempre hi és, però és important atendre les nombroses peticions que hi ha, perquè molts tenen avis o altres familiars enterrats, i aquesta revisió no s'està fent amb cap govern, ja sigui de dretes o d'esquerres". En aquesta línia, ha lamentat que "hi ha desenes de milers de matances no aclarides, i no pot ser que no s'investiguin o no s'aclareixin". Jordi Sierra i Fabra, que ha escrit prop de mig centenar de novel·les i ha guanyat nombrosos premis, ha assegurat també que no sap "viure sense escriure" i que això "és com respirar".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 26'30") tota l'entrevista a Jordi Sierra Fabra.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció