En directe

Tot sardana

CULTURA

"Les cançons enganxoses ens les desenganxem amb el 'Porompompero'"

L'actor Jordi Vidal i l'actriu Laia Vallès actuen a 'Estimadíssims malvats', un "espectacle d'autoficció" al Teatre Tantarantana

25 setembre 2023

Redacció

Comparteix
Els actors Jordi Vidal i Laia Vallès als estudis de Ràdio Estel

Jordi Vidal i Laia Vallès actuen a 'Estimadíssims malvats', un "espectacle d'autoficció" al Teatre Tantarantana en què Jordi explica els enllaços dels seus avantpassats amb la cançó tradicional 'L'hostal de la Peira. "Vam trobar que la protagonista de l'hostal era família meva i va ser assassinada per un dels seus cosins segons, també família meva".

Aquest és el punt de partida de l'espectacle, que convida a gaudir del mal, a maleir la festa i beneir la cançó, la tradició, la llum i l'ombra. Tot, actualitzat amb la nostra pròpia tradició oral i musical amb sons clàssics-electrònics de Laia Vallès que creen l'ambient perfecte. D'on venim? I en aquest camí macabre, on s'entrecreuen els matisos?

"Crec que fem un monòleg-concert on coincidim en les cançons", diuen Jordi Vidal i Laia Vallès de l'obra 'Estimadíssims malvats'. Unes cançons, segons ens expliquen els artistes, que s'enganxen molt. Però per això, tenen un truc: "Cantem la cançó del 'Porompompero' i se'ns desenganxen".

I anem una mica més enllà. Com arriba Jordi Vidal a cantar així?

Entrevista als actors Jordi Vidal i Laia Vallès

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024