En directe

Vespres

ESGLÉSIA ESPANYA

José María Gil Tamayo, nou bisbe d’Àvila

El papa Francesc ha nomenat el sacerdot José María Gil Tamayo bisbe d’Àvila. Nascut el 1957 a Zalamea de la Serena (Badajoz), José María Gil…

6 novembre 2018

SIC

Comparteix

El papa Francesc ha nomenat el sacerdot José María Gil Tamayo bisbe d’Àvila. Nascut el 1957 a Zalamea de la Serena (Badajoz), José María Gil Tamayo és llicenciat en Estudis Eclesiàstics i en Ciències de la Informació a la Universitat de Navarra.

Va desenvolupar la seva tasca pastoral durant nou anys en pobles de la seva diòcesi (Mérida-Badajoz) com a rector, vicari parroquial i professor de Religió. Va ser director de la Delegació diocesana de Mitjans de Comunicació i de l’Oficina d’Informació. També va ser delegat episcopal per al Patrimoni Cultural.
 
Ha estat professor a la Universitat de Salamanca, a la Universitat Catòlica del Salvador i ha dictat conferències a Puerto Rico. Dins del seu currículum el trobem com a expert del Comitè Episcopal Europeu de Mitjans de Comunicació, col·laborador de la Xarxa Informàtica de l’Església a Amèrica Llatina (RIIAL) i com a assessor sobre temes de pastoral de les comunicacions als bisbes de les Conferències Episcopals del Salvador i Xile.

Va ser portaveu en llengua espanyola del Sínode de Bisbes del 2012 i va ser adjunt per a la llengua espanyola del portaveu de la Santa Seu durant el període de renúncia de Benet XVI, seu vacant, conclave i elecció del papa Francesc.

A la cúria romana ha estat consultor del Consell Pontifici de les Comunicacions Socials i durant 13 anys ha estat director del Secretariat de la Comissió de Mitjans de Comunicació Social de la Conferència Episcopal Espanyola.

Actualment, Gil Tamayo, natural de Zalamea de la Serena (Badajoz), és secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola.

L’ordenació episcopal tindrà lloc el proper 15 de desembre, a les 11.00, a la catedral de Crist Salvador d’Àvila.

José María Gil Tamayo substitueix Mons. Jesús García Burillo al capdavant de la diòcesi d’Àvila des del 2003.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció