En directe

Fórmula Estel

ECONOMIA I FINANCES

Josep Lladós: "L'eliminació de l'IVA, a efectes pràctics, han estat cèntims de rebaixa que ni s'han percebut"

El professor d’Economia de la UOC i membre del Col·legi d’Economistes creu que a la primavera els preus es podrien moderar

16 febrer 2023

Redacció

Comparteix

La rebaixa de l'IVA no ha tingut tot l'efecte esperat en els preus, tot i reconèixer que ha ajudat a que no es disparin tant. Ho ha explicat Josep Lladós, professor d'Economia de la UOC i membre del Col·legi d'Economistes, que s'ha mostrat esperançat que a partir de la primavera, els preus es puguin moderar i tornin a uns nivells més semblants als de l'any passat. Tot i que, de moment, l'efecte inflacionista dels preus del mercat internacional continua notant-se. 

Verdures

Lladós ha explicat que les eines que l'economia fa servir per frenar la inflació més habitual no tenen capacitat d'incidència per controlar els preus en aquests altres mercats. Per això ha afegit que, el que s'ha de fer, és veure com reaccionen els preus a les mesures del Banc Central Europeu per disminuir la inflació.

Lladós també ha indicat que "al març hi podria haver unes pujades dels tipus d'interès". Per l'economista, "tot dependrà del que passi amb la inflació dels Estats Units, ja que això pot provocar que la Reserva Federal ja no sigui tan activa endurint la política monetària i no apugi tant els tipus" o, fins i tot, "les pugui arribar a frenar". Lladós també s'ha referit a l'eliminació de l'IVA i ha assenyalat que, a efectes pràctics, hi ha hagut una reducció tan mínima que ni s'ha percebut.

Més actualitat

"El PP s'està posant de cantó quan es planteja l'abstenció a la moció de censura de VOX"

Ramón Tamames i Santiago Abascal, en un escó del Congrés dels Diputats

Joan Mena considera que la ultradreta no és capaç de generar cap alternativa, una demostració que estan fora de la realitat

22 març 2023

Redacció

"VOX només busca fer espectacle i denigrar les institucions amb la moció de censura"

José Zaragoza, en el Congreso.

El diputat del PSC José Zaragoza creu que l'abstenció del PP a la moció contra Pedro Sánchez posa "en evidència" que Feijóo "no descarta governar amb VOX"

21 març 2023

Redacció

'Tot sardana' guanya el Premi Capital de la Sardana

Gerard Carrión fent el 'Tot Sardana' al Teatre la Faràndula de Sabadell.

L'espai, emès els diumenges de 9 a 10 h a Ràdio Estel, arribarà aviat a la fita dels 1.500 programes

20 març 2023

Redacció