En directe

Sons de la terra

SOCIETAT

Josep Maria Balcells: "Vivim un inici de legislatura transitòria"

El president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Carles Armengol (membre també de l'Assemblea Nacional Catalana), la dirigent de l'executiva…

15 maig 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

El president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Carles Armengol (membre també de l'Assemblea Nacional Catalana), la dirigent de l'executiva del PSC Mònica Lafuente, i el periodista i militant de Catalunya en Comú Josep Maria Balcells han assegurat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, que és molt important tenir govern, tot i que han discrepat sobre els seus efectes. Balcells ha comentat que "ara no hi haurà eleccions al juliol, però n'hi pot haver al novembre, perquè estem en un inici de legislatura provisional, transitòria i gens normal, cinc mesos després de les eleccions". El periodista també ha criticat "que aquest dimarts, l'endemà de la investidura, Quim Torra hagi anat a Berlín, en la seva primera activitat pública, per reunir-se amb Carles Puigdemont".

Per la seva banda, Carles Armengol ha recordat que "hi ha un conflicte o problema polític, que és el fet que una part significativa de la població catalana que vol que el poble decideixi la forma en què Catalunya s'ha de relacionar amb Espanya: si s'ha de crear un estat independent, si s'ha de seguir en un règim autonòmic...". En aquesta línia, ha afegit que, "fins que aquesta qüestió no es resolgui democràticament, difícilment tornarem a la normalitat". Mònica Lafuente ha explicat que "seguim en una situació d'inestabilitat i provisionalitat, i una de les premisses de la democràcia és la tolerància". La dirigent socialista ha lamentat que "Quim Torra ha demostrat com és, a través d'articles i escrits que estan publicats i que són esgarrifosos". També ha dit que "s'han dit salvatjades que cal recordar en tot moment", i ha acusat Torra "d'haver difós un discurs supremacista contra  els espanyols i particularment contra els socialistes".

En un moment del col·loqui, Lafuente ha acusat el president electe "d'haver definit els espanyols com a bèsties", un atribut que ha negat rotundament Armengol, quan ha assegurat que "s'entén i es respecta la indignació però no es poden tergiversar algunes paraules, perquè la paraula bèstia la va utilitzar recorrent a una faula comparativa, però no fent cap definició". El pedagog ha destacat que, més enllà de paraules passades, "el nou president és una persona interessant". Finalment, tots tres han expressat, cadascú des del seu punt de vista, molts dubtes sobre la viabilitat i l'estabilitat del nou govern.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 15 de maig.

Més actualitat

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció