En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Josep Maria Gasó, en el Dia Mundial de la Salut Mental: "En aquesta feina, el més important és la relació amb el pacient"

Aquest dilluns s'ha celebrat el Dia Mundial de Salut Mental. “En aquesta feina el més important és la relació que s’estableix amb el pacient", assegura…

10 octubre 2016

Mercè Raga

Comparteix
Aquest dilluns s'ha celebrat el Dia Mundial de Salut Mental. “En aquesta feina el més important és la relació que s’estableix amb el pacient", assegura Josep Maria Gasó, membre de l'equip mèdic ESMeSS. És el grup de professionals de Sant Joan de Déu que vetlla per les persones sense llar que pateixen malalties mentals. Es tracta de l’únic equip d’especialistes a Catalunya que detecten persones amb patologies mentals greus i que es troben desvinculades de la xarxa general de salut. 
En declaracions a Ràdio Estel, la psiquiatra Francesca Asensio, també integrant de l’equip ESMeSS,  ha explicat que “la seva feina consisteix en diagnosticar la malaltia i donar el tractament adient". De fet, ha assegurat que es vol “fer de pont amb una persona que està al carrer sense llar fins que torna a agafar tota la xarxa sanitària", i que s'intenta "que la persona recuperi la ciutadania”.  L'infermer Josep Maria Gasó, per la seva banda, ha destacat que també és dona importància “al temps, la paciència, i la tolerància, un vincle que neix entre el pacient i l’ESMeSS”
Un 25% de la població pateix, ha patit o patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida. Segurament és un trastorn lleu però, en un 2% dels casos, es pot agreujar i pot acabar esdevenint un problema greu per a tota la vida. Aquest dilluns, com cada 10 d’octubre, s'ha celebrat el Dia Mundial de la Salut Mental.  

Es por escoltar AQUÍ tota l'entrevista.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció