En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

Josep Maria Gasó, en el Dia Mundial de la Salut Mental: "En aquesta feina, el més important és la relació amb el pacient"

Aquest dilluns s'ha celebrat el Dia Mundial de Salut Mental. “En aquesta feina el més important és la relació que s’estableix amb el pacient", assegura…

10 octubre 2016

Mercè Raga

Comparteix
Aquest dilluns s'ha celebrat el Dia Mundial de Salut Mental. “En aquesta feina el més important és la relació que s’estableix amb el pacient", assegura Josep Maria Gasó, membre de l'equip mèdic ESMeSS. És el grup de professionals de Sant Joan de Déu que vetlla per les persones sense llar que pateixen malalties mentals. Es tracta de l’únic equip d’especialistes a Catalunya que detecten persones amb patologies mentals greus i que es troben desvinculades de la xarxa general de salut. 
En declaracions a Ràdio Estel, la psiquiatra Francesca Asensio, també integrant de l’equip ESMeSS,  ha explicat que “la seva feina consisteix en diagnosticar la malaltia i donar el tractament adient". De fet, ha assegurat que es vol “fer de pont amb una persona que està al carrer sense llar fins que torna a agafar tota la xarxa sanitària", i que s'intenta "que la persona recuperi la ciutadania”.  L'infermer Josep Maria Gasó, per la seva banda, ha destacat que també és dona importància “al temps, la paciència, i la tolerància, un vincle que neix entre el pacient i l’ESMeSS”
Un 25% de la població pateix, ha patit o patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida. Segurament és un trastorn lleu però, en un 2% dels casos, es pot agreujar i pot acabar esdevenint un problema greu per a tota la vida. Aquest dilluns, com cada 10 d’octubre, s'ha celebrat el Dia Mundial de la Salut Mental.  

Es por escoltar AQUÍ tota l'entrevista.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció