En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Josep Maria Gasó, en el Dia Mundial de la Salut Mental: "En aquesta feina, el més important és la relació amb el pacient"

Aquest dilluns s'ha celebrat el Dia Mundial de Salut Mental. “En aquesta feina el més important és la relació que s’estableix amb el pacient", assegura…

10 octubre 2016

Mercè Raga

Comparteix
Aquest dilluns s'ha celebrat el Dia Mundial de Salut Mental. “En aquesta feina el més important és la relació que s’estableix amb el pacient", assegura Josep Maria Gasó, membre de l'equip mèdic ESMeSS. És el grup de professionals de Sant Joan de Déu que vetlla per les persones sense llar que pateixen malalties mentals. Es tracta de l’únic equip d’especialistes a Catalunya que detecten persones amb patologies mentals greus i que es troben desvinculades de la xarxa general de salut. 
En declaracions a Ràdio Estel, la psiquiatra Francesca Asensio, també integrant de l’equip ESMeSS,  ha explicat que “la seva feina consisteix en diagnosticar la malaltia i donar el tractament adient". De fet, ha assegurat que es vol “fer de pont amb una persona que està al carrer sense llar fins que torna a agafar tota la xarxa sanitària", i que s'intenta "que la persona recuperi la ciutadania”.  L'infermer Josep Maria Gasó, per la seva banda, ha destacat que també és dona importància “al temps, la paciència, i la tolerància, un vincle que neix entre el pacient i l’ESMeSS”
Un 25% de la població pateix, ha patit o patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida. Segurament és un trastorn lleu però, en un 2% dels casos, es pot agreujar i pot acabar esdevenint un problema greu per a tota la vida. Aquest dilluns, com cada 10 d’octubre, s'ha celebrat el Dia Mundial de la Salut Mental.  

Es por escoltar AQUÍ tota l'entrevista.

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció