En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Josep Maria Riba: "El patrimoni cultural de l'Església és una eina bàsica en aquests moments d'evangelització"

Cada any des de 1977, se celebra al món el 18 de maig el Dia internacional dels museus, una ocasió per conscienciar el públic en…

18 maig 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Cada any des de 1977, se celebra al món el 18 de maig el Dia internacional dels museus, una ocasió per conscienciar el públic en general sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. En el programa Fórmula Estel de RàdioEstel hem entrevistat Mn. Josep Maria Riba, Director del Museu Episcopal de Vic (MEV).

"Jo penso que el primer paper important dels museus actualment és ajudar a la contemplació de la peça per poder-ne gaudir i per poder sentir com l'esperit se sent tocat per allò que l'artista ha creat", ha manifestat Riba al principi de la conversa. El director del Museu Episcopal de Vic creu que "Internet i els museus són dos mons diferents que es complementen l'un a l'altre. Gràcies a Internet la nostra col·lecció és coneguda arreu del món i la gent pot accedir".
Fa 125 anys que es va fundar el MEV i 13 que va ser remodelat: "És un museu desconegut i el que el el visita diu: 'Coi! Jo no sabia que tant a prop de casa meva hi havia aquesta joia'". Per a Riba, "el patrimoni cultural de l'Església és una eina bàsica en aquests moments d'evangelització. El sabem aprofitar poc".
Josep Maria Riba ha aclarit la diferència entre museu diocesà i museu episcopal: "El Museu Diocesà és aquell on l'Església agrupa les peces que ja no són pel culte, en canvi el Museu Episcopal de Vic neix perquè el Bisbe Morgades va tenir la idea de crear un museu per poder tenir consciència de com l'art al llarg de la història ha marcat el nostre país".

Aquest dimecres 18 de maig, c

oincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el MEV ofereix una jornada de portes obertes de 10 a 19h. Dissabte 21 de maig s'obre a la nit, amb actuacions musicals i petites notes sobre les obres.

Escolta l'entrevista a Josep Maria Riba (minut 30)

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció