En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Josep Maria Turull, nomenat rector de la Sagrada Família

El cardenal Joan-Josep Omella ha nomenat Josep Maria Turull rector de la Basílica i la Parròquia de la Sagrada Família de Barcelona. El canonge deixarà,…

11 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El cardenal Joan-Josep Omella ha nomenat Josep Maria Turull rector de la Basílica i la Parròquia de la Sagrada Família de Barcelona. El canonge deixarà, a partir del curs vinent, el càrrec de rector del Seminari Conciliar. Des del 2011, uns mesos després que Benet XVI presidís la dedicació del temple i signés la seva erecció com a basílica, Turull s'encarregava ja de les celebracions litúrgiques a l'església d'Antoni Gaudí. A més, després d'uns anys de culte per a ocasions especials aproximadament un cop al mes, la Sagrada Família ja acull, des del juliol de 2017, culte permanent al seu espai central, amb la Missa internacional tots els diumenges a les 9.00 hores.
Amb aquesta decisió, l'arquebisbe de Barcelona ha optat per una Rectoria única per a les dues realitats canòniques de l'obra gaudiniana: la parròquia, que físicament és la cripta des de fa moltes dècades, i la basílica, que inclou les naus i l'altar principal. Fins ara, el rector era Lluís Bonet Armengol, que passa a ser emèrit als seus 87 anys d'edat. Tota l'obra està gestionada per la Junta Constructora i el Patronat, que presideix Esteve Camps i que té actualment com a arquitecte responsable Jordi Faulí, successor de Jordi Bonet.
Josep Maria Turull Garriga va néixer a Parets del Vallès (Vallès Oriental) l’any 1966. Va ser ordenat de prevere el 22 de desembre de 1991. Es va llicenciar en Teologia Sistemàtica a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha estat vicari de les parròquies de Santa Maria de Barberà i de la Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, així com rector de la parròquia de Sant Ramon de Penyafort, també a la capital catalana. Va ser vicari episcopal de la Zona 2 (Barcelona). Entre altres serveis, és professor d’Antropologia Teològica i Metodologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser nomenat rector del Seminari Conciliar de Barcelona i del Seminari Menor l’any 2005, nomenat aleshores per Lluís Martínez Sistach. A més, Turull ha estat el delegat de Pastoral Vocacional de l'arxidiòcesi entre els anys 2005 i 2011. L’any 2009 va ser creat canonge de la Catedral de Barcelona.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció