En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Josep Maria Turull, nomenat rector de la Sagrada Família

El cardenal Joan-Josep Omella ha nomenat Josep Maria Turull rector de la Basílica i la Parròquia de la Sagrada Família de Barcelona. El canonge deixarà,…

11 juny 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
El cardenal Joan-Josep Omella ha nomenat Josep Maria Turull rector de la Basílica i la Parròquia de la Sagrada Família de Barcelona. El canonge deixarà, a partir del curs vinent, el càrrec de rector del Seminari Conciliar. Des del 2011, uns mesos després que Benet XVI presidís la dedicació del temple i signés la seva erecció com a basílica, Turull s'encarregava ja de les celebracions litúrgiques a l'església d'Antoni Gaudí. A més, després d'uns anys de culte per a ocasions especials aproximadament un cop al mes, la Sagrada Família ja acull, des del juliol de 2017, culte permanent al seu espai central, amb la Missa internacional tots els diumenges a les 9.00 hores.
Amb aquesta decisió, l'arquebisbe de Barcelona ha optat per una Rectoria única per a les dues realitats canòniques de l'obra gaudiniana: la parròquia, que físicament és la cripta des de fa moltes dècades, i la basílica, que inclou les naus i l'altar principal. Fins ara, el rector era Lluís Bonet Armengol, que passa a ser emèrit als seus 87 anys d'edat. Tota l'obra està gestionada per la Junta Constructora i el Patronat, que presideix Esteve Camps i que té actualment com a arquitecte responsable Jordi Faulí, successor de Jordi Bonet.
Josep Maria Turull Garriga va néixer a Parets del Vallès (Vallès Oriental) l’any 1966. Va ser ordenat de prevere el 22 de desembre de 1991. Es va llicenciar en Teologia Sistemàtica a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha estat vicari de les parròquies de Santa Maria de Barberà i de la Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, així com rector de la parròquia de Sant Ramon de Penyafort, també a la capital catalana. Va ser vicari episcopal de la Zona 2 (Barcelona). Entre altres serveis, és professor d’Antropologia Teològica i Metodologia a la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser nomenat rector del Seminari Conciliar de Barcelona i del Seminari Menor l’any 2005, nomenat aleshores per Lluís Martínez Sistach. A més, Turull ha estat el delegat de Pastoral Vocacional de l'arxidiòcesi entre els anys 2005 i 2011. L’any 2009 va ser creat canonge de la Catedral de Barcelona.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024