En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Josep Miró i Ardèvol presenta diversos projectes "moguts per la doctrina social de l'Església" i vinculats a E-Cristians

Diversos projectes vinculats a l'associació E-Cristians han estat aquest dimarts motiu de conversa amb el president de l'entitat, Josep Miró i Ardèvol, en el programa…

2 juny 2015

Redacció

Comparteix
Diversos projectes vinculats a l'associació E-Cristians han estat aquest dimarts motiu de conversa amb el president de l'entitat, Josep Miró i Ardèvol, en el programa de Ràdio Estel L'Església no s'atura. El també exconseller de la Generalitat ha començat presentant Forumlibertas, "un mitjà digital que té vida independent de l'associació, tot i que hi ha un vincle i una convergència de criteris, en aquest cas des del món de la comunicació". En aquesta línia, ha situat "l'anàlisi de la realitat des de la doctrina social de l'Església davant alguns temes" com a principal punt de referència, "sobretot des de la perspectiva de l'economia, una qüestió molt potent, tot plegat des de la manca de recursos però amb 1,5 milions de pàgines vistes cada mes".
Miró i Ardèvol ha explicat, entrant en diverses obres, el que és Barris Solidaris, "un projecte molt lligat a la crisi, ja que calia fer una acció pràctica". Segons el president d'E-Cristians, "s'ha implicat en el projecte gent de diversos barris amb iniciatives mal resoltes, sempre buscant finançament des de barris que estan per sobre de la renda mitjana, per exemple Sant Gervasi, que ara ajuda la Guineueta, a Barcelona". Josep Miró ha afegit que "es busca que entre els barris hi hagi un coneixement mutu sobre allò que s'està ajudant, també volent que no només no augmenti la desigualtat social, sinó que s'eviti a més l'increment de la polarització entre unes situacions socioeconòmiques i altres". Miró i Ardèvol ha comentat, a més, que espera "que el previsible canvi a l'Ajuntament de Barcelona no impedeixi mantenir una petita ajuda municipal" que arriba en aquests moments al projecte. 
D'altra banda, el president d'E-Cristians ha parlat de Cat Jove, "la branca juvenil de l'associació per als projectes d'expressió cristiana a l'espai públic". Miró i Ardèvol ha destacat que "l'entitat de joves ha fet grans coses, entre les quals destaquen la recent pregària pels cristians perseguits a laPlaça de Sant Jaume de Barcelona, on hi van ser presents almenys 700 persones". Ha destacat que l'activitat "va mostrar una gran capacitat de mobilització, encara amb més mèrit tenint en compte que era una iniciativa moguda per la fe".
Mucho en común, una web que "ofereix recursos relacionats amb la vida, la defensa i promoció d'aquest valor bàsic per entendre l'ésser humà en la seva configuració inicial i també en els moments finals", ha estat un altre exemple d'acció presentat aquest dimarts per Josep Miró i Ardèvol. El president d'E-Cristians ha admès que "uns projectes funcionen millor i altres no tant, com és el cas de la defensa de la classe de religió a l'escola pública".
Miró, d'altra banda, ha presentat Democràcia Social com "un col·lectiu que, juntament amb el Moviment Social Cristià per l'Alliberament, fan un servei integral a l'objectiu de portar la concepció cristiana a la vida pública". Dins E-Cristians, que "es fonamenta en la doctrina social de l'Església", aquests dos grups tenen la voluntat de "construir aplicacions concretes dins la defensa de la doctrina de l'Església, en grans temes com ara el principi de subsidiarietat, la defensa de la família com a institució en el marc jurídic i l'acció de govern" o molts altres. Encara el president d'E-Cristians s'ha referit a un àmbit propi de l'entitat, que és "el de les relacions amb les parròquies, amb la idea de donar resposta a recursos per organitzar activitats" i altres necessitats. I aquí ha situat "l'escoltisme catòlic vinculat amb els scouts d'Europa".
La Fundació per al Desenvolupament Humà i Social, finalment, ha estat definida per Miró com una realitat que "coincideix plenament amb el cristianisme i alhora ajuda a reubicar especialment els joves que ni estudien ni treballen, els anomenats ninis". Miró i Ardèvol ha aclarit que es va tirar endavant el programa "perquè es va demanar des d'alguns sectors i perquè es va constatar que és possible refer l'estat de manca de motivació que tenen aquests joves". També ha subratllat que "molts d'aquests nois i noies tenen grans dificultats per a l'aprenentatge, derivats de la manca de comprensió lectora". Això,  unit a la reinserció laboral, forma "el  que són els tres pivots d'una iniciativa que va començar ara fa un any i mig i que s'ha ampliat als repetidors de ninis, que estan enquistats en la seva situació", ha conclòs.
I finalment, dins la Fundació Social, Miró i Ardèvol ha comentat  el que és el programa de lideratge per a joves, "que parteix de la idea que un de cada cinc joves catalans no tenen cap perspectiva de feina". I en aquest punt, ha situat la necessitat "d'ajudar-los a entrar per la porta del món laboral". E-Cristians té el telèfon de contacte 93 206 08 83.
Es pot escoltar aquí l'edició del programa L'Església no s'atura corresponent al dimarts 2 de juny.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció