En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

Josep Rull confia que el nou govern de Carles Puigdemont "farà bé la feina malgrat les dificultats que trobarà"

El coordinador general de Convergència, Josep Rull, des d'aquest dijous nou conseller de Territori i Sostenibilitat, ha assegurat aquest dimecres, en declaracions al programa El…

13 gener 2016

Redacció

Comparteix

El coordinador general de Convergència, Josep Rull, des d'aquest dijous nou conseller de Territori i Sostenibilitat, ha assegurat aquest dimecres, en declaracions al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, que el nou govern de Carles Puigdemont portarà Catalunya "a l'horitzó marcat en l'acord, esperat i difícil, però molt necessari". Després de valorar "el gest generós d'Artur Mas, amb el pas al costat en la Presidència i la renúncia a l'escó, coherent amb la primera decisió", Rull ha admès que els membres de Junts pel Sí "ho han passat molt malament aquests últims tres mesos, perquè no s'ha donat una bona imatge de país, però el mandat democràtic del 27 de setembre no podia quedar en unes eleccions anticipades".

Rull ha explicat que el govern "tindrà dues prioritats: Una és servir la gent en el dia a dia, fent front a la crisi econòmica, que vol dir ajudar a crear llocs de treball, lluitar contra la pobresa i estar al costat de les entitats i les empreses, i l'altra és desplegar el full de ruta" cap a la independència. En aquesta línia, el dirigent de CDC ha recordat que aquest dimarts "el president Puigdemont ho deia molt bé quan assegurava que no es farà la feina de qualsevol manera, però es farà bé malgrat les dificultats que es trobaran". El nou conseller, a més, ha afegit que "el nou executiu actuarà amb molta intel·ligència jurídica i política". I ha estat encara més clar amb un horitzó global: "Ho hem de fer molt bé protegint la gent d'aquest país, incloent-hi els treballadors públics, i garantint la cohesió social".

Sobre els moviments d'aquests últims dies, Josep Rull ha reconegut que el pas al costat d'Artur Mas i la investidura de Carles Puigdemont ha estat també per a ell una sorpresa. "Em va tocar participar en les negociacions, i fins dissabte al matí no es va tancar l'acord, un fet que reflecteix la grandesa del president Mas, que ha entès que valia la pena una decisió que és seva, molt personal, no pas perquè li hagin exigit sinó per la seva voluntat", ha destacat. També ha recordat que "això s'ha produït perquè s'havia garantit l'estabilitat parlamentària ja que, fins que no es va tancar el pacte, els 72 diputats de Junts pel Sí i la CUP hi eren, però no operatius per aprovar pressupostos i tirar endavant iniciatives que són absolutament fonamentals per al procés". Rull ha dit que preveu "una legislatura en què s'aprovaran moltes coses per consens, sobretot després del compromís assumit per la CUP de no votar en el mateix sentit que els contraris al procés".

Sobre el relleu, el coordinador general de Convergència i nou conseller ha assegurat que "això ha anat bé perquè el president Mas ha fet el pas al costat i s'ha reforçat com a líder moral en aquest país, mentre que el president Puigdemont s'expressa en uns termes amb molta capacitat de buscar consensos, dins i fora del sobiranisme". També Rull ha confirmat que el ja expresident "es dedicarà a la refundació de CDC" i que ell hi col·laborarà "amb un canvi que decidiran els militants". Finalment, ha dit que Puigdemont "és una persona d'una gran coherència i un nivell cultural altíssim i que, sobretot, entén tots els matisos d'aquest país, cosa que és molt important".

Es pot escoltar AQUÍ (minut 9'00")n l'entrevista a Josep Rull, dins El mirador de l'actualitat.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció