En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

Juan José Omella, nou arquebisbe de Barcelona

Ja hi ha comunicat oficial que ho confirma. El nou arquebisbe de Barcelona és l'aragonès de la Franja Mons. Juan José Omella (Cretes, 1946), fins ara…

6 novembre 2015

Comparteix

Ja hi ha comunicat oficial que ho confirma. El nou arquebisbe de Barcelona és l'aragonès de la Franja Mons. Juan José Omella (Cretes, 1946), fins ara bisbe de Calahorra i la Calzada-Logronyo.

Format al Seminari de Saragossa i als Centres de Formació dels Pares Blancs, durant un any va ser missioner al Zaire. Després d'haver estat bisbe de Barbastre-Montsó, en una etapa marcada pel litigi per les obres d'art amb el bisbat de Lleida, des de l'any 2004 és bisbe de la diòcesi de Calahorra i la Calzada-Logroño. Se'l considera un bisbe proper al tarannà del papa Francesc, que fa un any el va nomenar membre de la Congregació per als Bisbes. A la Conferència Episcopal Espanyola és president de la Comissió Episcopal de Pastoral Social, de la qual és membre des del 1996, on treballa estretament amb el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses. El darrer document elaborat per aquesta comissió va ser la instrucció pastoral Església, servidora dels pobres.

Juan José Omella substitueix el cardenal Lluís Martínez Sistach (Barcelona, 1937), que feia més de tres anys que havia presentat la renúncia per motius d'edat. El 15 de juny del 2004 va ser nomenat arquebisbe de Barcelona, després de la seva etapa com a arquebisbe de Tarragona. El 24 de novembre del 2007 va ser creat cardenal pel papa Benet XVI. No hi ha dubte que el seu pontificat passarà a la història per haver fet possible que fa 5 anys, el 7 de novembre del 2010, el papa Benet XVI vingués a Barcelona a presidir la dedicació de la Sagrada Família.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció