En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Juan Molina, missioner del Sagrat Cor: "A 'Gran Hermano', vaig voler tenir una experiència d'Església en sortida"

Juan Molina, sacerdot i missioner del Sagrat Cor, ha participat recentment en la Setmana Bíblica de Barcelona. Actualment és vicari de dues parròquies a Valladolid,…

3 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Juan Molina, sacerdot i missioner del Sagrat Cor, ha participat recentment en la Setmana Bíblica de Barcelona. Actualment és vicari de dues parròquies a Valladolid, després d'un temps al Paraguai i a Roma. Aquest període fora d'Espanya va estar motivat per la seva participació l'any 2012 en el programa televisió Gran Hermano, un fet que reconeix que el va desbordar i sobre el qual va haver de rectificar per obediència al seu superior, com també per fidelitat al seu ministeri.  En una entrevista a Ràdio Estel, el religiós ha dit aquest dijous que "l'Església en sortida és l'essència de l'Església, perquè un dels perills que té és tancar-se en ella mateixa i oblidar que la seva raó de ser és sortir a parlar al cor de la gent". Precisament això és el que, com diu el mateix prevere, va intentar fer en el conegut concurs televisiu.
El Pare Molina ha explicat que, des de Gran Hermano"realment la intenció era la de ser Església en sortida a partir de l'experiència de tot un treball amb adolescents al Col·legi Sant Miquel de Barcelona". En aquesta línia, ha dit que va voler "arribar a molta gent allunyada", tot i que ha admès que els fets el van desbordar. "Molta popularitat, autògrafs, trucades... Això sí, tot plegat ha vingut de la mà de Déu", ha assegurat. Juan Molina ha reconegut també que va ser un error i va demanar disculpes als seus superiors. "Al Paraguai, on vaig marxar per explorar noves etapes, va sorgir després la possiblitat d'estudiar Litúrgia a Roma, i després vaig arribar a Valladolid", ha explicat.
El missioner del Sagrat Cor, que té ara 44 anys, ha comentat que les seves aficions, a les motos i també a les xarxes socials, "són una gran oportunitat en el nostre temps", tot i que ara la seva pastoral ordinària es troba "en una parròquia de Valladolid amb poca gent jove, dins un barri amb important presència de famílies gitanes i on els catòlics, més enllà d'això, són clara minoria, superats per comunitats evangèliques".
D'altra banda, apartir del que ha estat el Sínode dels Bisbes sobre la família, a l'octubre passat, Juan Molina ha destacat la importància d'actualitzar els llenguatge. "Ens hem de posar al dia perquè, si no és així, ens allunyem més de la gent, i això passa no pas per deixar de banda el poble, sinó per acostar-s'hi", ha assegurat. Sobre el Papa Francesc, el religiós ha comentat que li agrada "perquè parla el llenguatge de la gent, el que tothom pot entendre".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 25'30") tota l'entrevista a Juan Molina.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció