En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Juan Molina, missioner del Sagrat Cor: "A 'Gran Hermano', vaig voler tenir una experiència d'Església en sortida"

Juan Molina, sacerdot i missioner del Sagrat Cor, ha participat recentment en la Setmana Bíblica de Barcelona. Actualment és vicari de dues parròquies a Valladolid,…

3 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Juan Molina, sacerdot i missioner del Sagrat Cor, ha participat recentment en la Setmana Bíblica de Barcelona. Actualment és vicari de dues parròquies a Valladolid, després d'un temps al Paraguai i a Roma. Aquest període fora d'Espanya va estar motivat per la seva participació l'any 2012 en el programa televisió Gran Hermano, un fet que reconeix que el va desbordar i sobre el qual va haver de rectificar per obediència al seu superior, com també per fidelitat al seu ministeri.  En una entrevista a Ràdio Estel, el religiós ha dit aquest dijous que "l'Església en sortida és l'essència de l'Església, perquè un dels perills que té és tancar-se en ella mateixa i oblidar que la seva raó de ser és sortir a parlar al cor de la gent". Precisament això és el que, com diu el mateix prevere, va intentar fer en el conegut concurs televisiu.
El Pare Molina ha explicat que, des de Gran Hermano"realment la intenció era la de ser Església en sortida a partir de l'experiència de tot un treball amb adolescents al Col·legi Sant Miquel de Barcelona". En aquesta línia, ha dit que va voler "arribar a molta gent allunyada", tot i que ha admès que els fets el van desbordar. "Molta popularitat, autògrafs, trucades... Això sí, tot plegat ha vingut de la mà de Déu", ha assegurat. Juan Molina ha reconegut també que va ser un error i va demanar disculpes als seus superiors. "Al Paraguai, on vaig marxar per explorar noves etapes, va sorgir després la possiblitat d'estudiar Litúrgia a Roma, i després vaig arribar a Valladolid", ha explicat.
El missioner del Sagrat Cor, que té ara 44 anys, ha comentat que les seves aficions, a les motos i també a les xarxes socials, "són una gran oportunitat en el nostre temps", tot i que ara la seva pastoral ordinària es troba "en una parròquia de Valladolid amb poca gent jove, dins un barri amb important presència de famílies gitanes i on els catòlics, més enllà d'això, són clara minoria, superats per comunitats evangèliques".
D'altra banda, apartir del que ha estat el Sínode dels Bisbes sobre la família, a l'octubre passat, Juan Molina ha destacat la importància d'actualitzar els llenguatge. "Ens hem de posar al dia perquè, si no és així, ens allunyem més de la gent, i això passa no pas per deixar de banda el poble, sinó per acostar-s'hi", ha assegurat. Sobre el Papa Francesc, el religiós ha comentat que li agrada "perquè parla el llenguatge de la gent, el que tothom pot entendre".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 25'30") tota l'entrevista a Juan Molina.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció