En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Juanjo Fernández proposa, des de '30 manaments per tractar amb adolescents', una "nova empatia" amb els joves d'avui

30 manaments per tractar amb adolescents. Aquest és el títol d'un llibre (Claret, 2015) en què Juanjo Fernández Sola, consultor pedagògic de la Fundació Escola…

11 novembre 2015

Redacció

Comparteix
30 manaments per tractar amb adolescents. Aquest és el títol d'un llibre (Claret, 2015) en què Juanjo Fernández Sola, consultor pedagògic de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ofereix eines educatives i d'ajuda a persones que viuen una edat considerada pels experts molt difícil. El també educador i pare de família ha explicat aquest dimecres, en una entrevista a Ràdio Estel, que "el llibre ofereix uns manaments, cosa que de vegades pot confondre, però vol ser amè, rigorós i d'ajuda a l'hora de desdramatitzar aquesta etapa de la vida".
L'autor ha dit que "aquest treball comença plantejant-se si el títol és el més adequat, motiu pel qual de vegades cal recórrer a títols alternatius". És per això que, segons Juanjo Fernández, després desenvolupa "reflexions sobre l'adolescència i establir pautes que són, en realitat, més propostes que no pas imposicions". Juanjo Fernández, amb un estil humorístic i proper a la realitat dels adolescents en el nostre temps, treballa amb text, il·lustacions i exemples concrets.
"Recordar com érem cadascú de nosaltres quan érem adolescents és potser la qüestió de fons més important a l'hora de ser més empàtics, d'aconseguir una nova empatia amb els nostres fills", ha explicat Juanjo Fernández. En aquesta línia, i referint-se a la sintonia entre família i centres educatius, ha destacat també que, "en el tracte amb els alumnes adolescents, és important que els educadors no es fiquin en jardinets complicats i sàpiguen com és aquella persona". Finalment l'educador ha sintetitzat la seva proposta amb "el manament cristià d'estimar-nos els uns als altres", present en el llibre com a conclusió de fons.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 28'00") tota l'entrevista a Juanjo Fernández.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció