En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

política

Júlia Miralles: "El PP d’Ursula von der Leyen ha obert la porta a pactar amb l’extremadreta de Giorgia Meloni" 

La número 2 dels Comuns a les europees, Júlia Miralles, considera que la UE ha comès "grans errors" en la política migratòria

6 juny 2024

Redacció

Comparteix

A tres dies per a les eleccions europees, la número 2 dels Comuns, Júlia Miralles, alerta de la presència i l’entesa entre la dreta i l’extremadreta. "El PP d’Ursula von der Leyen ha obert la porta a pactar amb l’extrema dreta de Giorgia Meloni". En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, Miralles ha fet una crida a votar diumenge davant del risc que la dreta i l’extrema dreta marquin l’agenda política europea de la pròxima legislatura.  

Júlia Miralles, candidata número 2 de Comuns i número 12 de Sumar a les eleccions europees | RÀDIO ESTEL
Júlia Miralles, candidata número 2 de Comuns i número 12 de Sumar a les eleccions europees | RÀDIO ESTEL

En aquest sentit, la candidata dels Comuns ha contextualitzat aquest risc en els "grans errors" que creu que s’han comès en la política migratòria europea. Miralles ha matissat que "criminalitzar les ONGs i els movimients socials que han estat a favor del refugi, de l'acollida i de donar suport persones migrants i refugiades respectant simplement els seus drets humans, és un error central que està cometent la Unió europea avui". Per això, la número 2 dels Comuns a les eleccions europees ha insistit que la política migratòria és un dels grans reptes d’aquesta legislatura.

“Els estats s’han de fer càrrec de totes aquelles persones que arriben i Europa és capaç d'acollir persones refugiades”, ha manifestat.   

La relació dels comuns amb ERC i el PSOE

En clau catalana, Júlia Miralles ha acusat que algunes forces polítiques com ERC i PSC "tenen un doble discurs" a Catalunya i a Europa. "A Europa parlen del Pacte Verd europeu, aposten per polítiques climàtiques, però el cas és que aquí hi ha hagut una inacció absoluta per part de la Generalitat". En aquest sentit, Miralles ha assegurat que el Govern català els ha "decebut". "Aquesta inacció ha dut a una pèssima gestió en qüestions cabdals com la sequera". 

"Algunes forces polítiques con ERC i PSC tenen un doble discurs a Catalunya i a Europa"

“El català a Europa serà una prioritat per nosaltres” 

A més, Miralles ha defensat que el català esdevingui oficial a Europa durant aquesta legislatura. “Serà una prioritat per nosaltres. La ciutadania ha de poder relacionar-se amb la seva llengua”, ha remarcat. 

Entrevista a la número 2 dels Comuns a les eleccions europees, Júlia Miralles

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció