En directe

Fórmula Estel

CULTURA

Juliana Canet obre la porta de Brunzits a Juana Dolores

La directora de la col·lecció d'autors joves de Columna atribueix a un malentès tota la polèmica viscuda a Twitter després del naixement del segell

28 juny 2023

Redacció

Comparteix
juliana canet i juana dolores ofèlia carbonell
Juliana Canet i Ofèlia Carbonell als estudis de Ràdio Estel

Després de la polèmica entre Juana Dolores i Juliana Canet, la directora de Brunzits ha tret ferro en una entrevista a El Matí a Ràdio Estel als diversos tweets publicats per Dolores, després del naixement de la col·lecció d'autors joves de Columna que carregaven contra ella i contra la primera autora de Brunzits, Ofèlia Carbonell, per haver entrat al mercat literari. De fet, Canet ho atribueix a una confusió de Dolores: "Crec que va entendre que a mi se'm considerava una veu sense gaire repercussió quan no era això i va ser un malentès". 

Juliana Canet obre la porta a Juana Dolores

Tot i que Juliana Canet obre la porta a Juana Dolores a publicar al seu segell, la responsable de la col·lecció és conscient que Dolores ja ha publicat i ha recordat que a Brunzits es dona prioritat a "gent que publica per primera vegada". 

Com va viure l'autora de 'Fusta i resina' la polèmica entre Juana Dolores i Juliana Canet?

Aquest és el cas d'Ofèlia Carbonell, que s'ha estrenat a la col·lecció d'autors joves de Columna liderat per Canet amb 'Fusta i resina'. L'autora ha explicat com va viure tot aquell embolic, l'endemà de la publicació de la seva primera novel·la: "El primer que vaig pensar és que no se l'havia llegit perquè físicament no hi havia temps perquè se l'hagués llegit".  

A més, Carbonell ha afegit que "tot el que es comenti que sigui extra de dins del contingut del llibre no em sap tant de greu perquè jo entenc que a internet es creen aquestes dinàmiques en les que constantment hem de tenir alguna cosa a dir". 

Tant Canet com Carbonell han aprofitat per enviar-li bons desitjos a Dolores i l'han animat a llegir-se el llibre de Carbonell. 

Fusta i resina, el primer llibre d'Ofèlia Carbonell

La vocació és un dels temes principals de la primera novel·la d'Ofèlia Carbonell publicada a Brunzits. Una vocació que, a vegades, "ens obliga a admetre a tu mateix alguna mena de derrota i això costa molt". I és que segons Carbonell, "admetre-ho és el primer que podem fer per dirigir-nos cap a una altra mena d'èxit o de vida que podem tenir al davant".

El próxim llibre de Brunzits

Brunzits va néixer a principis de juny amb la voluntat de donar veu a autors joves a través de la narrativa breu. I és que des de la nova col·lecció de Columna es busca recollir les inquietuds i les problemàtiques dels joves.  Després de 'Fusta i resina' d'Ofèlia Carbonell', que tracta el tema de la vocació, es publicarà 'Un far a tres minuts de casa' d'Òmnia L'Bakkali

Escolta l'entrevista a Juliana Canet i Ofèlia Carbonell

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció