En directe

El rosari

RÀDIO ESTEL

“Junqueras era un pres provisional quan es va preguntar per la immunitat”

La resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea en la qual reconeix Oriol Junqueras com a diputat ha estat un cop d’efecte…

20 desembre 2019

Comparteix
La resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea en la qual reconeix Oriol Junqueras com a diputat ha estat un cop d’efecte en el procés polític a Catalunya i que afecta també la situació de Carles Puigdemont i Toni Comín com a eurodiputats electes. En declaracions al programa “A primera hora”, la magistrada de la sala 22 del penal de l’audiència provincial de Barcelona Maria Josep Feliu ha comentat que “es vulnera el dret fonamental de l’Oriol Junqueras en el moment en què no se li va donar cap opció d’anar a recollir l’acta d’Eurodiputat”. Ha afegit igualment que, “a qualsevol judici, abans de dictar sentència, s’ha d’esperar la resolució de la qüestió prejudicial”, en referència a la presentada davant del tribunal europeu pel jutge Pablo Llarena. Maria Josep Feliu ha explicat que, “quan es va plantejar la qüestió prejudicial, era un pres provisional” i que, per tant, “la immunitat parlamentària afecta la possibilitat de jutjar aquesta persona”. Feliu ha conclòs que, “per poder fer-ho, s’ha de demanar un suplicatori al Parlament Europeu”.
 
Joan Capdevila, diputat d’Esquerra al Congrés, ha recordat, sobre la resolució del TJUE, que “no només s’ha vulnerat el dret de sufragi d’Oriol Junqueras, sinó també el dels seus electors, que són més d’un milió i mig de persones”. A més, ha qualificat la resolució de “victòria històrica en la demostració que l’Estat espanyol vol retenir la lliure expressió dels catalans mitjançant les vies judicials”. Pel que fa a la sentència del TSJC que inhabilita Quim Torra per desobediència i li imposa una multa de 30.000 euros per no haver despenjat els llaços grocs dels edificis públics en campanya electoral, Maria Josep Feliu ha dit que “el procediment que seguirà Torra serà presentar un recurs al Tribunal Suprem i, per tant, la sentència no s’executarà fins que aquest no ho resolgui, la qual cosa pot trigar uns 10 mesos”. D’altra banda, Joan Capdevila ha declarat que “és fals que ERC ha renunciat a la via unilateral en la negociació amb el PSOE i qui digui això la vol rebentar”, en referència a les converses entre les dues formacions per formar el govern d’Espanya. Ha aclarit, això sí, que “les negociacions entre ERC i els socialistes estan aturades a l’espera de veure quines mesures resolutives prenen sobre la resolució europea”.
 
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció