En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La basílica de Sant Josep Oriol, referent en el creixement de Barcelona, celebra aquest dissabte el seu centenari

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, presidirà aquest dissabte, a les 20.00 hores a la basílica de Sant Josep Oriol de Barcelona, una…

18 juny 2015

Redacció

Comparteix
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, presidirà aquest dissabte, a les 20.00 hores a la basílica de Sant Josep Oriol de Barcelona, una Eucaristia amb motiu del centenari de la col·locació de la primera pedra d'aquesta església. El rector, Enric Termes, ha explicat aquest dijous, a Ràdio Estel, que "el 27 de juny farà 100 anys que el bisbe Enric Reig va posar la primera pedra del temple". En aquesta línia, ha dit que, amb la commemoració, "es valora l'inici del projecte arquitectònic d'Enric Sagnier i la reconstrucció de Josep Folguera després de la Guerra Civil, amb tota la vida, la història i el valor de l'edifici i la comunitat que hi ha"
Mossèn Termes ha destacat el vincle de la basílica amb Josep Oriol, "l'únic capellà barceloní sant, canonitzat el 1909 coincidint amb l'any de la Setmana Tràgica". Com a moments històrics rellevants, el rector ha destacat "el començament de les obres l'any 1915, l'inici del funcionament de la parròquia el 1918, la dedicació el 1931, la concessió del títol de basílica el 1936 i la destrucció de l'església al juliol del mateix any coincidint amb l'esclat de la Guerra Civil".
Enric Termes ha destacat que "el nou arquitecte, en la reconstrucció dels anys 40, situa la capella del santíssim al fons de la planta i reubica l'altar principal". El prevere, també delegat de Catequesi de l'Arquebisbat de Barcelona, ha recordat les exigències i les peculiaritats dels temples que han obtingut el títol de basílica menor. Com a dada curiosa, ha comentat que, "a l'entrada de Sant Josep Oriol, hi ha 7 imatges d'esglésies barcelonines que ara són basíliques, en un treball que es va fer abans que assolissin aquesta condició".
Es pot escoltar aquí (minut 31'00") tota l'entrevista a Enric Termes.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció