En directe

La Caravana

PROGRAMES

La beatificació de Joan Roig, en directe pel web de Ràdio Estel

El jove màrtir Joan Roig Diggle serà beatificat aquest dissabte, 7 de novembre, a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, en una celebració…

6 novembre 2020

Redacció

Comparteix
El jove màrtir Joan Roig Diggle serà beatificat aquest dissabte, 7 de novembre, a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, en una celebració que començarà a les 11 del matí en un dia que coincideix, d'altra banda, amb el desè aniversari de la dedicació del temple. Ràdio Estel transmet aquesta Missa, en directe a les 11 a través d'Internet i, a les 19.15 hores, a través de les nostres emissores de la FM, dins l'horari habitual de l'Eucaristia diària. L'Eucaristia estarà presidida per l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, que tindrà la representació del Papa Francesc en el moment de proclamar la condició de beat per al jove Joan Roig.
Una recent carta del cardenal Joan-Josep Omella, coincidint amb l’inici de l’actual curs, destacava ja aquesta activitat com a central dins el curs 2020-2021, i presenta el nou beat com un exemple per als nois i noies d'avui. Joan Roig Diggle va ser assassinat per odi a la fe el 12 de setembre de 1936 a Santa Coloma de Gramenet, quan tenia 19 anys. No tenia res a veure amb cap bàndol ni cap implicació en la Guerra Civil que havia començat dos mesos abans. Quan va ser capturat a casa, després d'un moment inicial de gran por, va dir a la seva mare en anglès: "Déu és amb mi". Com a màrtir de la fe, va morir "estimant i perdonant".

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024