En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La beatificació de tres religioses de Sant Josep aquest dissabte, en directe per Ràdio Estel des de Girona

Ràdio Estel transmetrà aquest dissabte 5 de setembre, en directe des de la Catedral de Girona i a partir de les 10.30 hores, la beatificació…

1 setembre 2015

Redacció

Comparteix
Ràdio Estel transmetrà aquest dissabte 5 de setembre, en directe des de la Catedral de Girona i a partir de les 10.30 hores, la beatificació de les religioses de Sant Josep Fidela, Josefa i Facunda. Serà una celebració molt especial presidida pel cardenal Angelo Amato, en representació del Papa Francesc, i concelebrada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, i altres bisbes, arquebisbes i cardenals, juntament amb desenes de preveres. Amb aquest programa especial, presentat per Ignasi Miranda i amb Mario Ramírez al control tècnic, la nostra cadena serà testimoni d’un acte litúrgic en què l'Església reconeixerà l'exemple de tres religioses perseguides per la fe cristiana l'any 1936 mentre es dedicaven a ajudar ancians desprotegits. 
Els dies 4 i 5 de setembre, Girona acollirà un seguit d’actes d’homenatge a les tres germanes màrtirs de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona. En l’organització dels actes d’homenatge, participaran unes 150 persones entre religioses, voluntaris i professionals. Es calcula que la xifra total de participants podria arribar als 2.000. Molts d’ells arribaran amb autobusos que s’han posat a disposició dels pelegrins des de diferents punts de l’Estat espanyol, tot i que també s’aproparan devots d’Itàlia, França, Guinea, Camerun, Rwanda, Colòmbia, Mèxic, Veneçuela i Argentina.
 
Els actes d’homenatge començaran el divendres 4 de setembre amb l’acollida de pelegrins al Palau de Congressos de Girona, seguit de la celebració de les vigílies solemnes a la Basílica Parroquial de Sant Feliu. Dissabte a les 11.00 hores, ja tindrà lloc la històrica cerimònia de beatificació. La catedral obrirà portes a les 9.00 h per preparar-se per a la missa, presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants. Per a aquelles persones que no puguin accedir al temple, s’habilitarà una pantalla gegant a la Plaça de la Catedral. 
 
En l’àmbit civil, s’ha confirmat l’assistència del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, en representació del Govern espanyol, així com de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, com a principal autoritat catalana. També s’espera la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, així com del president de la Diputació de Girona, Pere Vila i Fulcarà. Hi seran també diputats i representants de diferents formacions polítiques. Els 7.000 euros recaptats a través de les inscripcions es destinaran íntegrament a les entitats benèfiques Metges sense Fronteres i Ajuda a l’Església Necessitada, que treballen amb els afectats per la persecució religiosa a Síria i per la crisi migratòria del Mediterrani.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció