En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La beatificació de tres religioses de Sant Josep aquest dissabte, en directe per Ràdio Estel des de Girona

Ràdio Estel transmetrà aquest dissabte 5 de setembre, en directe des de la Catedral de Girona i a partir de les 10.30 hores, la beatificació…

1 setembre 2015

Redacció

Comparteix
Ràdio Estel transmetrà aquest dissabte 5 de setembre, en directe des de la Catedral de Girona i a partir de les 10.30 hores, la beatificació de les religioses de Sant Josep Fidela, Josefa i Facunda. Serà una celebració molt especial presidida pel cardenal Angelo Amato, en representació del Papa Francesc, i concelebrada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, i altres bisbes, arquebisbes i cardenals, juntament amb desenes de preveres. Amb aquest programa especial, presentat per Ignasi Miranda i amb Mario Ramírez al control tècnic, la nostra cadena serà testimoni d’un acte litúrgic en què l'Església reconeixerà l'exemple de tres religioses perseguides per la fe cristiana l'any 1936 mentre es dedicaven a ajudar ancians desprotegits. 
Els dies 4 i 5 de setembre, Girona acollirà un seguit d’actes d’homenatge a les tres germanes màrtirs de l’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona. En l’organització dels actes d’homenatge, participaran unes 150 persones entre religioses, voluntaris i professionals. Es calcula que la xifra total de participants podria arribar als 2.000. Molts d’ells arribaran amb autobusos que s’han posat a disposició dels pelegrins des de diferents punts de l’Estat espanyol, tot i que també s’aproparan devots d’Itàlia, França, Guinea, Camerun, Rwanda, Colòmbia, Mèxic, Veneçuela i Argentina.
 
Els actes d’homenatge començaran el divendres 4 de setembre amb l’acollida de pelegrins al Palau de Congressos de Girona, seguit de la celebració de les vigílies solemnes a la Basílica Parroquial de Sant Feliu. Dissabte a les 11.00 hores, ja tindrà lloc la històrica cerimònia de beatificació. La catedral obrirà portes a les 9.00 h per preparar-se per a la missa, presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants. Per a aquelles persones que no puguin accedir al temple, s’habilitarà una pantalla gegant a la Plaça de la Catedral. 
 
En l’àmbit civil, s’ha confirmat l’assistència del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, en representació del Govern espanyol, així com de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, com a principal autoritat catalana. També s’espera la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, així com del president de la Diputació de Girona, Pere Vila i Fulcarà. Hi seran també diputats i representants de diferents formacions polítiques. Els 7.000 euros recaptats a través de les inscripcions es destinaran íntegrament a les entitats benèfiques Metges sense Fronteres i Ajuda a l’Església Necessitada, que treballen amb els afectats per la persecució religiosa a Síria i per la crisi migratòria del Mediterrani.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció