En directe

Fabricació pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

"La Bíblia reflecteix totes les circumstàncies de la vida"

La V Setmana de la Bíblia comença aquest diumenge, amb activitats arreu de les diòcesis amb seu a Catalunya i fins al divendres 29 de…

22 gener 2021

Redacció

Comparteix
La V Setmana de la Bíblia comença aquest diumenge, amb activitats arreu de les diòcesis amb seu a Catalunya i fins al divendres 29 de gener. El lema, “Sortim a sembrar la Paraula”, està inspirat en el text de Sant Marc que recull la paràbola del sembrador. Concepció Huerta, secretària de l'Associació Bíblica de Catalunya, ha explicat aquest divendres que, en els textos de la Sagrada Escriptura, "hi trobem reflectides totes les circumstàncies de la vida humana, amb una paraula de Déu que ens il·lumina en tot moment”. En una entrevista al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, la biblista ha fet una valoració molt positiva de totes les edicions passades. Pel que fa a la celebració d’aquest d’any, marcat per la pandèmia, ha destacat que, des de l’organització, s’ha coordinat tot perquè els actes es puguin seguir telemàticament, des de la pàgina web de la Setmana de la Bíblia.
Aquest diumenge 24 de gener, comença una nova edició d'aquesta iniciativa, que durarà  fins divendres vinent. “La Setmana de la Bíblia va començar el 2016 com una proposta dels nostres bisbes”, ha explicat Concepció Huerta.  Ha afegit que “el Papa Francecsc, a finals de novembre d’aquell any, va publicar un document, com a cloenda de l’Any de la Misericòrdia, en què demanava que es dediqués un dia a la Paraula de Déu, fins que el 2020 el mateix Francesc va fixar el tercer diuemenge durant l’any” com a celebració d’aquests dies especials dedicats a la Bíblia. Aquesta cinquena edició ofereix cinc grans actes telemàtics, sense oblidar les diferents activitats presencials que han organitzat els dinamitzadors bíblics dels bisbats, parròquies i altres comunitats. Les sessions faciliten la participació per via streaming a través del mateix web. Dos seran els actes que es podran seguir en directe: dimecres 27 de gener a les 18.30 h: des de la cripta de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona amb una meditació d'Armand Puig sobre «les torres, símbol de la nova Jerusalem»; i dijous 28 de gener a les 19h des de la capella de Sant Pau del Seminari de Tarragona també amb una pregària-meditació. A més, dilluns, dimarts i divendres es retransmetran en diferit les sessions següents:
 
- «Presentació de l'Evangeli de Marc», a càrrec de la Dra. Mar Pérez, des de l'Acadèmia Mariana de Lleida.
- «Llegir l'Evangeli de Marc en temps de Pandèmia», a càrrec del Dr. Agustí Borrell, des de Roma.
- «Presentació de la figura de sant Jeroni, en la commemoració dels 1.600 anys de la seva mort», a càrrec del Dr. Joan Ferrer, des de Girona.
A la mateixa web, com en edicions anteriors, es penjaran les glosses dels nostres bisbes coincidint amb eel Diumenge de la Paraula de Déu, així com altres reflexions referides a la Setmana de la Bíblia. La Setmana de la Bíblia està patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense i organitzada per l’Associació Bíblica de Catalunya, l’Abadia de Montserrat, l’Editorial Claret, el Centre de Pastoral Litúrgica i Ràdio Estel i Catalunya Cristiana.
Es pot escoltar el programa A PRIMERA HORA AQUÍ

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció