En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

La candidata d'Iniciativa-EUA-Pirates a l'Hospitalet de Llobregat planteja un canvi social i participatiu a la ciutat

L’Hospitalet de Llobregat, que té actualment uns 257.000 habitants, elegirà 27 regidors per al seu Ajuntament aquest proper diumenge 24 de maig. En aquest últim…

21 maig 2015

Redacció

Comparteix
L’Hospitalet de Llobregat, que té actualment uns 257.000 habitants, elegirà 27 regidors per al seu Ajuntament aquest proper diumenge 24 de maig. En aquest últim mandat, l’alcaldessa Núria Marín, del Partit dels Socialistes de Catalunya, ha governat gràcies als seus 13 regidors, a un de la majoria absoluta, però també amb el suport d’Iniciativa-Verds-Esquerra Unida i Alternativa, que n’ha tingut 2. En aquest període de govern local, el consistori ha tingut 5  grups. Són els 13 representants del PSC, 6 del PP, 4 de Convergència i Unió, 2 d’Iniciativa-Verds i també 2 de Plataforma per Catalunya. La candidata de la renovada llista d'Iniciativa-Verds-Esquerra Unida-Pirates, Ana González Montes, ha explicat aquest dijous, en El mirador especial eleccions, que la seva formació "es presenta amb l'objectiu de governar l'Hospitalet, evidentment millorant els resultats del 2011 i amb l'objectiu d'aconseguir que la ciutat sigui més participativa, més inclusiva i amb menys atur i misèries econòmiques". En aquesta línia, ha recordat que "hi ha ara 25.000 aturats, dels quals 10.000 estan sense cap prestació"
Més enllà de la realitat política i del balanç municipal, l’Hospitalet de Llobretat, que és la segona ciutat de Catalunya en nombre d’habitants, mira també de prop l’horitzó immediat de grans canvis que es poden produir en molts ajuntaments catalans. Als 5 grups actualment representats a l’Ajuntament, es podrien afegir Esquerra Republicana, Ciutadans i potser la CUP. Així, en aquests comicis, els socialistes repeteixen amb Núria Marín com a candidata a la reelecció. El PP presenta Sònia Esplugas com a cap de cartell, Convergència i Unió concorre amb Jordi Monrós, Iniciativa-Verds amb Ana González Montes i Plataforma per Catalunya amb Daniel Ordóñez. Les candidatures es completen amb Ciutadans, que es presenta amb Miguel García, Esquerra amb Antoni García Acero, la CUP amb Christian Giménez, Guanyem l’Hospitalet amb Rafael Jiménez i Unió Progrés i Democràcia amb José Conde.
Amb aquest panorama, els socialistes de l’Hospitalet argumenten, per tornar a demanar la confiança dels ciutadans, que han millorat la ciutat en urbanisme, en polítiques socials i en dinamització econòmica, amb Núria Marín, que havia substituït Celestino Corbacho l’any 2008, quan l’anterior alcalde va ser nomenat ministre. Des de l’oposició, hi ha hagut crítiques a la gestió des de molts vessants, que avui volem conèixer, d’una banda a partir de la veu d’un grup que aspira a tenir per primer cop representació a l’Ajuntament, concretament Ciutadans, i d’altra banda la d’un soci de govern, Iniciativa, tot i que Esquerra Unida i Alternativa, precisament la formació a la qual pertany Ana González, va decidir ara fa mig any abandonar el suport a l’equip de l’alcaldessa. La candidata ha presentat les línies bàsiques "d'un codi ètic que pretén impulsar la participació, amb consultes ciutadanes per a pactes de govern, millores urbanístiques i qualsevol qüestió que afecti els veïns i les veïnes de l'Hospitalet". Sobre possibles acords o suports, l'aspirant a l'Alcaldia ha dit que "primer s'ha de veure què diuen els votants de la ciutat i, després, Iniciativa-Esquerra Unida-Pirates està oberta a pactes diversos, en un escenari que segurament estarà més fragmentat".
D'altra banda, durant la conversa, ha intervingut uns minuts el candidat de Ciutadans a l'Alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat, Miguel García, que ha destacat "la importància d'un regeneració en la política que acabi amb les pràctiques actuals i amb els bipartidismes, amb l'objectiu que Ciutadans sigui decisiu, primer intentant guanyar però, si no, influint en la governabilitat". En aquesta línia, l'alcaldable ha lamentat que "l'Hospitalet tingui poc pes propi com a ciutat i estigui massa a l'ombra de Barcelona".
Ens trobem ja en els últims dies de la campanya electoral per a les eleccions municipals del 24 de maig. Fins a aquest proper divendres, el Mirador de l’actualitat parla cada dia sobre un municipi diferent, del qual ens acompanya un candidat d’una de les llistes que s’hi presenten juntament amb dos dels nostres col•laboradors habituals. El balanç d’aquests quatre anys de mandat a l’ajuntament, la possibilitat de canvis en l’escenari polític al Consistori, les propostes del partit representat i molts altres aspectes, incloent-hi els generals que afectin el conjunt de Catalunya, formen part de l’agenda de temes que tractem. En una mostra representativa de tot el territori, fins ara hem parlat de Vic, Tarragona, Bossost (a la Vall d’Aran), Girona, la Seu d’Urgell, Barcelona, Lleida, Granollers i Badalona. Aquest dijous hem parlat de l’Hospitalet de Llobregat i, aquest divendres, tancarem amb Tortosa.
Es pot escoltar aquí (a partir del minut 3'00") tota la conversa amb els candidats de l'Hospitalet de Llobregat.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció