En directe

Trotamundos

RÀDIO ESTEL

La candidata d'Iniciativa-EUA-Pirates a l'Hospitalet de Llobregat planteja un canvi social i participatiu a la ciutat

L’Hospitalet de Llobregat, que té actualment uns 257.000 habitants, elegirà 27 regidors per al seu Ajuntament aquest proper diumenge 24 de maig. En aquest últim…

21 maig 2015

Redacció

Comparteix
L’Hospitalet de Llobregat, que té actualment uns 257.000 habitants, elegirà 27 regidors per al seu Ajuntament aquest proper diumenge 24 de maig. En aquest últim mandat, l’alcaldessa Núria Marín, del Partit dels Socialistes de Catalunya, ha governat gràcies als seus 13 regidors, a un de la majoria absoluta, però també amb el suport d’Iniciativa-Verds-Esquerra Unida i Alternativa, que n’ha tingut 2. En aquest període de govern local, el consistori ha tingut 5  grups. Són els 13 representants del PSC, 6 del PP, 4 de Convergència i Unió, 2 d’Iniciativa-Verds i també 2 de Plataforma per Catalunya. La candidata de la renovada llista d'Iniciativa-Verds-Esquerra Unida-Pirates, Ana González Montes, ha explicat aquest dijous, en El mirador especial eleccions, que la seva formació "es presenta amb l'objectiu de governar l'Hospitalet, evidentment millorant els resultats del 2011 i amb l'objectiu d'aconseguir que la ciutat sigui més participativa, més inclusiva i amb menys atur i misèries econòmiques". En aquesta línia, ha recordat que "hi ha ara 25.000 aturats, dels quals 10.000 estan sense cap prestació"
Més enllà de la realitat política i del balanç municipal, l’Hospitalet de Llobretat, que és la segona ciutat de Catalunya en nombre d’habitants, mira també de prop l’horitzó immediat de grans canvis que es poden produir en molts ajuntaments catalans. Als 5 grups actualment representats a l’Ajuntament, es podrien afegir Esquerra Republicana, Ciutadans i potser la CUP. Així, en aquests comicis, els socialistes repeteixen amb Núria Marín com a candidata a la reelecció. El PP presenta Sònia Esplugas com a cap de cartell, Convergència i Unió concorre amb Jordi Monrós, Iniciativa-Verds amb Ana González Montes i Plataforma per Catalunya amb Daniel Ordóñez. Les candidatures es completen amb Ciutadans, que es presenta amb Miguel García, Esquerra amb Antoni García Acero, la CUP amb Christian Giménez, Guanyem l’Hospitalet amb Rafael Jiménez i Unió Progrés i Democràcia amb José Conde.
Amb aquest panorama, els socialistes de l’Hospitalet argumenten, per tornar a demanar la confiança dels ciutadans, que han millorat la ciutat en urbanisme, en polítiques socials i en dinamització econòmica, amb Núria Marín, que havia substituït Celestino Corbacho l’any 2008, quan l’anterior alcalde va ser nomenat ministre. Des de l’oposició, hi ha hagut crítiques a la gestió des de molts vessants, que avui volem conèixer, d’una banda a partir de la veu d’un grup que aspira a tenir per primer cop representació a l’Ajuntament, concretament Ciutadans, i d’altra banda la d’un soci de govern, Iniciativa, tot i que Esquerra Unida i Alternativa, precisament la formació a la qual pertany Ana González, va decidir ara fa mig any abandonar el suport a l’equip de l’alcaldessa. La candidata ha presentat les línies bàsiques "d'un codi ètic que pretén impulsar la participació, amb consultes ciutadanes per a pactes de govern, millores urbanístiques i qualsevol qüestió que afecti els veïns i les veïnes de l'Hospitalet". Sobre possibles acords o suports, l'aspirant a l'Alcaldia ha dit que "primer s'ha de veure què diuen els votants de la ciutat i, després, Iniciativa-Esquerra Unida-Pirates està oberta a pactes diversos, en un escenari que segurament estarà més fragmentat".
D'altra banda, durant la conversa, ha intervingut uns minuts el candidat de Ciutadans a l'Alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat, Miguel García, que ha destacat "la importància d'un regeneració en la política que acabi amb les pràctiques actuals i amb els bipartidismes, amb l'objectiu que Ciutadans sigui decisiu, primer intentant guanyar però, si no, influint en la governabilitat". En aquesta línia, l'alcaldable ha lamentat que "l'Hospitalet tingui poc pes propi com a ciutat i estigui massa a l'ombra de Barcelona".
Ens trobem ja en els últims dies de la campanya electoral per a les eleccions municipals del 24 de maig. Fins a aquest proper divendres, el Mirador de l’actualitat parla cada dia sobre un municipi diferent, del qual ens acompanya un candidat d’una de les llistes que s’hi presenten juntament amb dos dels nostres col•laboradors habituals. El balanç d’aquests quatre anys de mandat a l’ajuntament, la possibilitat de canvis en l’escenari polític al Consistori, les propostes del partit representat i molts altres aspectes, incloent-hi els generals que afectin el conjunt de Catalunya, formen part de l’agenda de temes que tractem. En una mostra representativa de tot el territori, fins ara hem parlat de Vic, Tarragona, Bossost (a la Vall d’Aran), Girona, la Seu d’Urgell, Barcelona, Lleida, Granollers i Badalona. Aquest dijous hem parlat de l’Hospitalet de Llobregat i, aquest divendres, tancarem amb Tortosa.
Es pot escoltar aquí (a partir del minut 3'00") tota la conversa amb els candidats de l'Hospitalet de Llobregat.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció