En directe

Camins

AVUI ÉS FESTA

La capelleta de Sant Magí

Déu vos guard, amics, avui és festa i dijous vinent dia 19 celebrarem la festa de Sant Magí, patró de Tarragona. M’han fet a mans un llibre que…

14 agost 2016

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa i dijous vinent dia 19 celebrarem la festa de Sant Magí, patró de Tarragona.

M’han fet a mans un llibre que porta per títol: La Capelleta de Sant Magí. Santa Coloma de Queralt 2006-2016. Ha estat coordinat per les germanes Assumpta i Maria Teresa Mestre. El llibre, molt ben il·lustrat, explica amb tot detall el miracle de la reconstrucció d’aquesta capelleta. Dic “miracle” perquè ha estat realment una obra encomiable, digna d’admiració. En la seva arrel hi ha una persona lluitadora i emprenedora, en Pere Balsells i Jofre. En Pere, nascut a Barcelona el 1928, en el si d’una família humil, de ben jovenet anava pels mercats dels rodals a comprar aliments que després distribuïa a les botiges. Els dilluns anava a mercat a Santa Coloma de Queralt. Als divuit anys en Pere va emigrar a Estats Units i ingressà a la Universitat de Colorado a Boulder a l’Escola d’Enginyers, on va estudiar mecànica. Després, juntament amb la seva esposa Joan, va crear una companyia que havia de tenir irradiació mundial. L’any 1994, juntament amb l’Escola d’Enginyers de la Universitat de Califòrnia, va crear la Balsells Fellowship per establir un programa de beques per a estudiants catalans d’enginyeria. L’any 2003 en Pere Balcells va visitar l’antiga capelleta de Sant Magí, que aleshores era en ruïnes i va acceptar de fer-se càrrec del cost de reconstruir-la. Es va constituir l’associació d’Amics de la Capelleta de Sant Magí. La inauguració de la rehabilitació va ser el 2 de juliol del 2006 ara ha fet 10 anys. L’empremta dels qui han fet les Amèriques continua ben present en el nostre patrimoni.

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció