La caritat del Papa queda a partir d’ara reflectida en una nova pàgina web de l'Òbol de Sant Pere, en què la Santa Seu recull les principals obres a favor dels més necessitats, sobretot per estimular més la participació de tots els creients en un compromís, el de l’ajuda caritativa, que és de tots. Francesc es posa així al capdavant d’un tren en marxa que és essencial per entendre la missió de l’Església. Concretament és des del 21 de novembre que ja es pot trobar a la xarxa aquest portal, segons explica, en un comunicat de premsa, la Secretaria d'Estat de la Santa Seu. A la col•lecta que tradicionalment es fa a tot el món cada 29 de juny, festa de Sant Pere i Sant Pau, i que representa l'ajuda econòmica que els catòlics ofereixen al Sant Pare per a les necessitats de l'Església Universal i per a les obres de caritat a favor dels més necessitats, se suma ara la possibilitat d'una participació més àmplia.
L'antiga iniciativa de solidaritat arriba a internet a través d'un lloc web exclusiu i completament nou, disponible en italià, anglès i espanyol. El portal serà actualitzat amb imatges i paraules del Papa Francesc, i aviat serà traduït a altres idiomes. El web, nascut per voluntat de la Santa Seu, és el fruit d'una important sinèrgia entre la Governació de l'Estat de la Ciutat del Vaticà, la Secretaria per a la Comunicació i l'Institut per a les Obres de Religió (IOR). A més dels continguts, s'ha treballat amb gran atenció en la part tècnica i la navegabilitat del portal, dirigit als fidels de tot el món, que podran aprofundir sobre el significat del seu gest i oferir, també en línia, la seva aportació concreta a les obres de misericòrdia, de caritat cristiana, de pau i d'ajuda a la Santa Seu.
D'altra banda, s'ha confirmat també aquest dimarts que el pontífex ha triat, com a lema per a la propera Jornada Mundial de la Joventut, que es farà a Panamà l'any 2019, un passatge bíblic extret de l'Evangeli de Sant Lluc: "Heus aquí l'esclava del Senyor; faci's en mi segons la vostra paraula". Així ho ha anunciat la Santa Seu. El Sant Pare ha il•lustrat, en el seu discurs preparat per a la trobada amb els joves voluntaris de la JMJ Cracòvia 2016, les actituds de la Mare de Jesús, mostrant-la com a model a imitar. Francesc ha convidat els joves a tenir memòria del passat, ser valents en el present i mirar al futur amb esperança. En el missatge també s'anuncien tres temes que corresponen a les jornades anuals de la joventut 2017 i 2018. La Santa Seu destaca que el camí d'aquests tres propers anys va en sintonia amb la reflexió que el Papa ha plantejat per al proper Sínode dels Bisbes, sobre els joves, la fe i el discerniment vocacional.
Molts cardenals valoren l'Any de la Misericòrdia
Igualment destaquem que molts cardenals han valorat en les últimes hores l’Any de la Misericòrdia, coincidint amb la seva presència a Roma per a la cloenda i també per a l’últim Consistori. El cardenal Daniel Fernando Sturla, arquebisbe de Montevideo, ha destacat l’alegria que dóna aquest any de gràcia a l’Església. "Ha estat un regal que el Papa ha fet a l'Església, a través del qual han plogut gràcies per a tothom, especialment per als allunyats de la fe, i també pensant en els pobres", ha comentat.
L’arquebisbe de la principal diòcesi uruguaiana ha assegurat que, al seu país, s’ha viscut la doble dimensió de l’Any Sant, caritativa i celebrativa. Sturla ha explicat que "a l'Uruguai s'han multiplicat les activitats sagramentals, de pregària i caritatives". Tots els cardenals han coincidit a l’hora de destacar que la misericòrdia que no s’acaba, sinó que es vessa sobre els fidels, gràcies a un Jubileu que ha invitat tots els creients a redescobrir el centre, a tornar a allò que és essencial.
"La fidelitat que no decep"
El Sant Pare ha assegurat aquest matí que «la fidelitat al Senyor no decep», especialment en el moment de la nostra mort i del Judici de Déu. En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat que, si hem estat fidels, no hem de tenir por. També ha alertat davant el que ha qualificat de “l’engany de l’alienació”, del fet de viure «com si no haguéssim de morir», i ha fet una crida a pensar en «quina empremta deixa la nostra vida». El pontífex ha citat unes paraules de Jesús recollides a l’evangeli de Lluc, per alertar contra aquelles «coses que són superficials», que «no són transcendents».
El Papa ha presentat com a síntesi del missatge la fidelitat fins a la mort, per rebre del Senyor la corona de la vida, la que ens allibera de la por pel nostre final, alhora que ha recordat que el Senyor és bo. Francesc ha fet una crida a tots els creients perquè es mantinguin fidels, malgrat la pròpia feblesa. En l'última setmana de l'Any Litúrgic, l'Església ens convida a reflexionar sobre la crida del Senyor a pensar seriosament en el final de la nostra vida temporal, perquè cadascú de nosaltres, ha comentat, tindrà el seu final i el seu judici, com recorda avui l’Apocalipsi en la litúrgia de la Paraula. El bisbe de Roma ha explicat que té una agenda, on apunta la data en què algú mor, i ha afegit que cada dia pensa en el pas del temps, cosa que ens obliga a pensar, segons ha afegit el pontífex, en quina és la petjada de la nostra vida.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 22 de novembre.
Més actualitat
SOCIETAT
Augmenten un 33% els controls a autobusos i autocars, segons ha pogut saber Ràdio Estel
El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, detalla que en dos anys s’ha invertit la tendència i el 60% dels vehicles compleix la ITV i el 40% té algun incompliment
5 desembre 2024
Redacció, 
SOCIETAT
Els experts alerten de la dificultat de restringir l’accés als mòbils fins als setze anys
El president de SOS Bullying, el psicòleg Ferran Barri, i el vicedegà de Ciberseguretat del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtic de Catalunya, Xavier Rubiralta, veuen complicat que un reial decret solucioni el problema
4 desembre 2024
Redacció,