En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

La caritat del Papa a la xarxa, nou fruit de l'Any de la Misericòrdia

La caritat del Papa queda a partir d’ara reflectida en una nova pàgina web de l'Òbol de Sant Pere, en què la Santa Seu recull…

22 novembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
La caritat del Papa queda a partir d’ara reflectida en una nova pàgina web de l'Òbol de Sant Pere, en què la Santa Seu recull les principals obres a favor dels més necessitats, sobretot per estimular més la participació de tots els creients en un compromís, el de l’ajuda caritativa, que és de tots. Francesc es posa així al capdavant d’un tren en marxa que és essencial per entendre la missió de l’Església. Concretament és des del 21 de novembre que ja es pot trobar a la xarxa aquest portal, segons explica, en un comunicat de premsa, la Secretaria d'Estat de la Santa Seu. A la col•lecta que tradicionalment es fa a tot el món cada 29 de juny, festa de Sant Pere i Sant Pau, i que representa l'ajuda econòmica que els catòlics ofereixen al Sant Pare per a les necessitats de l'Església Universal i per a les obres de caritat a favor dels més necessitats, se suma ara la possibilitat d'una participació més àmplia.
L'antiga iniciativa de solidaritat arriba a internet a través d'un lloc web exclusiu i completament nou, disponible en italià, anglès i espanyol. El portal serà actualitzat amb imatges i paraules del Papa Francesc, i aviat serà traduït a altres idiomes. El web, nascut per voluntat de la Santa Seu, és el fruit d'una important sinèrgia entre la Governació de l'Estat de la Ciutat del Vaticà, la Secretaria per a la Comunicació i l'Institut per a les Obres de Religió (IOR). A més dels continguts, s'ha treballat amb gran atenció en la part tècnica i la navegabilitat del portal, dirigit als fidels de tot el món, que podran aprofundir sobre el significat del seu gest i oferir, també en línia, la seva aportació concreta a les obres de misericòrdia, de caritat cristiana, de pau i d'ajuda a la Santa Seu.
D'altra banda, s'ha confirmat també aquest dimarts que el pontífex ha triat, com a lema per a la propera Jornada Mundial de la Joventut, que es farà a Panamà l'any 2019, un passatge bíblic extret de l'Evangeli de Sant Lluc: "Heus aquí l'esclava del Senyor; faci's en mi segons la vostra paraula". Així ho ha anunciat la Santa Seu. El Sant Pare ha il•lustrat, en el seu discurs preparat per a la trobada amb els joves voluntaris de la JMJ Cracòvia 2016, les actituds de la Mare de Jesús, mostrant-la com a model a imitar. Francesc ha convidat els joves a tenir memòria del passat, ser valents en el present i mirar al futur amb esperança. En el missatge també s'anuncien tres temes que corresponen a les jornades anuals de la joventut 2017 i 2018. La Santa Seu destaca que el camí d'aquests tres propers anys va en sintonia amb la reflexió que el Papa ha plantejat per al proper Sínode dels Bisbes, sobre els joves, la fe i el discerniment vocacional.
Molts cardenals valoren l'Any de la Misericòrdia
Igualment destaquem que molts cardenals han valorat en les últimes hores l’Any de la Misericòrdia, coincidint amb la seva presència a Roma per a la cloenda i també per a l’últim Consistori.  El cardenal Daniel Fernando Sturla, arquebisbe de Montevideo, ha destacat l’alegria que dóna aquest any de gràcia a l’Església. "Ha estat un regal que el Papa ha fet a l'Església, a través del qual han plogut gràcies per a tothom, especialment per als allunyats de la fe, i també pensant en els pobres", ha comentat. 
L’arquebisbe de la principal diòcesi uruguaiana ha assegurat que, al seu país, s’ha viscut la doble dimensió de l’Any Sant, caritativa i celebrativa. Sturla ha explicat que "a l'Uruguai s'han multiplicat les activitats sagramentals, de pregària i caritatives". Tots els cardenals han coincidit a l’hora de destacar que la misericòrdia que no s’acaba, sinó que es vessa sobre els fidels, gràcies a un Jubileu que ha invitat tots els creients a redescobrir el centre, a tornar a allò que és essencial.
"La fidelitat que no decep"
El Sant Pare ha assegurat aquest matí que «la fidelitat al Senyor no decep», especialment en el moment de la nostra mort i del Judici de Déu. En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha recordat que, si hem estat fidels, no hem de tenir por. També ha alertat davant el que ha qualificat de “l’engany de l’alienació”, del fet de viure «com si no haguéssim de morir», i ha fet una crida a pensar en «quina empremta deixa la nostra vida». El pontífex ha citat unes paraules de Jesús recollides a l’evangeli de Lluc, per alertar contra aquelles «coses que són superficials», que «no són transcendents»
El Papa ha presentat com a síntesi del missatge la fidelitat fins a la mort, per rebre del Senyor la corona de la vida, la que ens allibera de la por pel nostre final, alhora que ha recordat que el Senyor és bo. Francesc ha fet una crida a tots els creients perquè es mantinguin fidels, malgrat la pròpia feblesa. En l'última setmana de l'Any Litúrgic, l'Església ens convida a reflexionar sobre la crida del Senyor a pensar seriosament en el final de la nostra vida temporal, perquè cadascú de nosaltres, ha comentat, tindrà el seu final i el seu judici, com recorda avui l’Apocalipsi en la litúrgia de la Paraula. El bisbe de Roma ha explicat que té una agenda, on apunta la data en què algú mor, i ha afegit que cada dia pensa en el pas del temps, cosa que ens obliga a pensar, segons ha afegit el pontífex, en quina és la petjada de la nostra vida. 
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 22 de novembre.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció