En directe

La Missa de cada dia

ESGLÉSIA MÓN

"La caritat és el més important de les germandats del Rocío"

L’espai El Mirador de l’actualitat ha estat dedicat aquest dilluns a la Mare de Déu del Rocío coincidint amb la seva festa, també dia de…

10 juny 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
L’espai El Mirador de l’actualitat ha estat dedicat aquest dilluns a la Mare de Déu del Rocío coincidint amb la seva festa, també dia de Maria Mare de l’Església. Les germandats de Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sabadell i el Garraf (apadrinada per Barcelona) hi intervenen representades pels seus respectius presidents: Ángel Pajarón, Isabel Rubio, Toni Valenzuela i Joan Antoni Brull. En el col·loqui, tots han comentat les vivències dels seus membres a partir d’una devoció mariana certament lligada als andalusos però que «no té fronteres territorials ni culturals». Valenzuela ha destacat que, "a banda de les qüestions emotives, mogudes pel fet que la germandat constitueix com una família, les germandats orgànicament són associacions públiques de fidels, amb unes funcions que l'Església indica que cal seguir, com ara organitzar cultes per a major glòria de la Mare de Déu del Rocío, aprofundir en la caritat pel bé dels germans i intentar evangelitzar aquella part de la societat que, per motius simbòlics o sentimentals, decideix acostar-s'hi".
Per la seva banda, la presidenta de la Germandat de Cornellà, Isabel Rubio, ha assegurat que "la caritat és el més important de les germandats, que treballen precisament per fer obres de caritat". Com a exemple, ha dit que la de Cornellà "col·labora amb l'Associació contra el Càncer, amb Sant Josep de la Muntanya, amb nens i altres entitats, perquè la germandat és Església". En un altre moment, Ángel Pajarón ha comentat que l'Any Jubilar "és una festa que ja va començar el setembre passat, amb els actes de commemoració del Centenari, entre ells una sortida extraordinària de imatge de la Mare de Déu de la vila del Rocío, i ara ha començat el dia 8 l'Any Jubilar, festa important per a tots els rocieros i concedida pel Papa". I referint-se a una de les germandats, la del Garraf, Joan Antoni Brull ha explicat que "un 50 per cent dels membres són andalusos i l'altra meitat, no". Ha dit que "hi ha andalusos, d'Alacant, de Madrid i d'altres llocs, tots compartint el fet que, en algun moment de les seves vides, s'han trobat a Catalunya".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 10 de juny.

Els participants en la conversa han anunciat, d'altra banda, el 50è aniversari de la Germandat de Barcelona, amb una celebració especial després de l’estiu a l’església de Sant Jaume, i un romiatge de totes les entitats ‘rocieras’ programat per al 21 de setembre a Montserrat per commemorar-hi els 20 anys del Consell de Germandats i Confraries de Barcelona. En aquest especial, també han sonat tres cançons emblemàtiques: Todo empezó una mañana, himne del Centenari de la Coronació Canònica, la Sevillana de la Coronació, composada ara fa 100 anys amb motiu d’aquell esdeveniment, i la Salve Rociera.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció