En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La carxofa, una planta de la qual s’aprofita tot

Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un…

5 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un producte de temporada, molt mediterrani i molt aprofitable: "Amb les llavors es fa oli i, de les fulles grosses, s’obté l’acerina de la qual es fan molts productes farmacèutics per la salut del fetge. Té, de fet, molts efectes en la salut: augmenta la secreció de bilis, ens ajuda a baixar els triglicèrids i el colesterol, i és rica en fibra".
Com es mengen? De moltes maneres: crues, cuites, fregides, al forn, guisades, a la brasa... Podem fer una amanida, un carpaccio, una truita, acompanyar-les amb arròs. Faràs bé introduint en la teva dieta la carxofa.
Escolta aquí (minut 31'00") l’espai Nutrició i Salut.

Més actualitat

CULTURA

MÚSICA

'Lux' de Rosalia sorprèn per la seva espiritualitat i orquestració

Analitzem el nou disc de la cantant catalana amb el periodista Yeray Iborra i el mossèn Xavier Morlans, teòleg i professor

7 novembre 2025

Redacció

ENTREVISTES

MÚSICA

Xiula: "El mercat és molt malèvol i genera el missatge que la música és per a tots els públics"

Parlem amb Jan Garrido, Rikki Arjuna i Adrià Heredia del grup Xiula sobre el seu setè disc 'Xiulalaland' i la seva pròxima gira

7 novembre 2025

Redacció

SOCIETAT

El Gran Recapte d'aliments inicia la campanya per ajudar 230.000 persones

La campanya té lloc el 7 i 8 de novembre en 2.000 punts i 30 cadenes arreu de Catalunya

7 novembre 2025

Redacció