En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

La carxofa, una planta de la qual s’aprofita tot

Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un…

5 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un producte de temporada, molt mediterrani i molt aprofitable: "Amb les llavors es fa oli i, de les fulles grosses, s’obté l’acerina de la qual es fan molts productes farmacèutics per la salut del fetge. Té, de fet, molts efectes en la salut: augmenta la secreció de bilis, ens ajuda a baixar els triglicèrids i el colesterol, i és rica en fibra".
Com es mengen? De moltes maneres: crues, cuites, fregides, al forn, guisades, a la brasa... Podem fer una amanida, un carpaccio, una truita, acompanyar-les amb arròs. Faràs bé introduint en la teva dieta la carxofa.
Escolta aquí (minut 31'00") l’espai Nutrició i Salut.

Més actualitat

ENTREVISTES

MÚSICA

Carlos Checa: “És un repte llegir les grans obres de la literatura sinfònica”

Carlos Checa

Parlem amb Carlos Checa, director titular i artístic i membre fundador de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, sobre els 10 anys de trajectòria de l'agrupació

22 desembre 2025

Redacció

RÀDIO ESTEL

El Sorteig de Nadal de la Loteria Nacional, a Ràdio Estel

El Matí a Ràdio Estel dedica una programació especial del Sorteig de la Loteria Nacional d'aquest dilluns 22 de desembre

19 desembre 2025

Redacció

CULTURA

ENTREVISTES

Dafnis Balduz i Míriam Iscla: "Està bé entendre tothom, però hi ha línies que no es poden travessar"

Els actors protagonitzen 'Honestedat' al Teatre Akadèmia, on el debat és l'element principal entre els dos personatges

19 desembre 2025

Redacció